Menu
satnaruci.jpg
Autor: Marija Đurković

Novi IWC X Aquaman

Nevjerovatan spoj prestižne kompanije, ovjekovječene funkcionalnošću, robusnošću i nezamjenjivim istorijskim doprinosom sa najpoznatijom holivudskom filmskom industrijom, Warner Bros je upravo predstavljen! Uživajte u Periklovom dobu IWC satne industrije!

Dugoočekivani nastavak dugometražnog filma Aquaman upravo je najavljen, pod nazivom Aquaman and the Lost Kingdom. Sam IWC je ostvario saradnju sa pomenutom Warner Bros kompanijom, te inspirisan samim filmskim ostvarenjem predstavlja dva modela estetski u potpunosti prilagođena tematici istog. Multifunkcionalni satovi predstavljeni u crnoj boji sa jarkim kontrastima prilagođeni su samoj radnji i uslovima za snimanje filma.

Predstavljamo Vam novi IWC Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month Ceratanium inspirisan Aquaman filmom. Podsjetimo se da je pomenuti film (prvi put predstavljen 2018. godine), DC film sa najvećom zaradom svih vremena, te istinski značajan doprinos dugoiščekivanom nastavku je upravo omogućio IWC sa novopredstavljena dva modela.

IWC Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month Ceratanium; izvor: IWC

Poseban sektor kompanije IWC, XPL bavi se eksperimentalno istraživačkim radom u oblastima naprednih materijala i tzv. G-zaštite, te su predstavljeni modeli napravljeni upravo od pomenutog crne boje. Filmski negativci Black Manta (Yahya Abdul Mateen II), kao i Dr. Stephen Shin (Randall Park), nose pomenute prototipove po uzoru na koje je predstavljena limitirana serija IWC Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month Ceratanium.

IWC 2014. godine predstavlja modele velikih promjera kućišta serije Aquatimer, te su novopredstavljeni modeli urađeni po uzoru na svoje prethodnike, mehanizam sata svakako da je deja vu, no promjer kućišta koji iznosi čak 49 mm, svakako da je nešto novo. Inovativan spoj, fizičke lakoće i titanijumske čvrstine postignut je korištenjem Ceratanium legure. Svaki relativno noviji IWC sat opremljen je SafeDive bezel sistemom što je slučaj i sa ovim modelom, sam sistem čini mehanička veza između vanjskog i unutrašnjeg bezela. Krunica je ušrafljena, te je sat vodootporan do 100m. Kućište naliježe na gumeni kaiš, sa sistemom za brzu zamjenu, posve karakterističnom za Aquatimer seriju.

IWC Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month Ceratanium; izvor: IWC

Brojčanik sata inspirisan je pomenutim filmskim negativcima, te su i same boje usklađene sa istim. Na crnim brojčanicima i kazaljkama nalaze se svijetleći akcenti u crvenoj ili pak plavoj boji, kao i sama unutrašnja rotirajuća maska čija je primarna funkcija odmjeravanje vremena za ronjenje. Posvećenost detaljima izrade, te kompleksnost mehanizma ogleda se i u samom saćastom dezenu prikaza vječnog kalendara kao i samog hronografa.

IWC poznat po svojoj funkcionalnoj izradi i kod ovih noviteta stavio je akcenat na samu jasnoću i čitljivost samih izrađenih funkcija. Na velikom displeju nalazi se već pomenuti hronograf koji se oslanja na centralnu sekundarnu kazaljku kao i jedan totalizator za sate i minute smješten na poziciji 12. Vječni kalendar predstavljen je u digitalnom formatu, funkcija prestupne godine kao i malih sekundi nalazi se na poziciji 6. Ovaj posve kompleksno intrigirajući sat pokreće interni kalibar oznake 89802, automatski integrisani hronograf sa funkcijom prelijetanja. Rezerva iznosi do 68h. Kako bi cjelokupan sat bio prilagođen u potpunosti filmskoj tematici, sam rotor je zacrnjen putem niklovanja.

IWC Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month Ceratanium; izvor: IWC

Sat je predstavljen u dva limitirana izdanja od 25 primjeraka, po cijeni od 62000€.

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.