Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Novi Jacob&Co Astronomia Régulateur

Sa ovim satom vreme ne teče…ono doslovno leti !

Odavno je svim ljubiteljima satova jasno da ono što Jacob&Co radi odavno prevazilazi granice časovničarstva i polako ali sigurno se graniči sa umetnošću. Tako je Jacob&Co predstavio svoj novi čudesni turbijon unutar Astronomia serije. Ono na šta nas je Jacob&Co već navikao do sada jesu impresivni mehanizmi i sada već njihov futuristički dizajn modela, ali ovoga puta su otišli reklo bi se korak dalje.

Izvor: Jacob&Co

Naime novi Jacob&Co Astronomia Régulateur model pokreće kalibar JCAM56 koji osim što ima 3D strukturu koja je u potpunosti vidljiva kroz safirno staklo, ima vertikalni rotor za koji napravi pun krug za svega 60 sekundi! Za isto to vreme odvojeni podbrojčanik za sekunde koji je smešten na obodu brojčanika okreće se u smeru suprotnom od smera kretanja kazaljke. Na sve ovo inženjeri iz Jacob&Co-a su dodali još dva podbrojčanika za sate i minute koji se pokreću u dve odvojene ose i to suprotno od smera kretanja samog mehanizma. Tako je, ovaj sat ima 3 “izdvojena” brojčanika za sate,minute i sekunde i sva tri su smeštena u različitim ravnima a to daje 3D izgled. Zaista sjajno!

Izvor: Jacob&Co

Sve ovo uspešno je spakovano u kućište od roze zlata prečnika 43mm i debljine 18mm. Baza brojčanika izradjena je od poliranog titanijuma dok su svi podbrojčanici izradjeni od plavog ispupčenog polikarbonata a kazaljke su takodje od roze zlata. Sat dolazi na plavom koznom kaisu od aligatorske koze sa preklopnom kopčom od roze zlata.

Izvor: Jacob&Co

Još par reči o mehanizmu koji je svakako ono po čemu su Jacob&Co modeli i najprepoznatljiviji. JCAM56 je in house mehanizam na ručno navijanje koji je sačinjen iz čak 552 komponenti, radi na 21.600 vibracija po satu i obezbedjuje 48h rezerve rada. Jacob&Co Astronomia Régulateur limitiran je model na svega 250 komada i u skladu sa tim najavljena cena za ovaj novitet je 280.000$. Za više informacija o novitetu posetite www.jacobandco.com

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.