Menu
satnaruci.jpg
Autor: Marija Nikolić

Nova Patek Philippe Elipsa

Watches & Wonders 2024 – sajam satova u Ženevi i svi noviteti!

Patek Philippe Golden Ellipse, kako nam je samo nedostajao njihov novitet! Jedan od najlepših modela ikada, nastao krajem 60ih godina, Ellipse model i dan danas mami uzdahe i predstavlja jedan od simbola Patekovih časovnika. 

izvor: Patek Philippe

Poznat kako na čelicnoj narukvici tako možda još više na kožnom kaišu, pogotovo 80ih godina, sad se vraća na velika vrata sa integrisanom narukvicom u plemenitom materijalu, u roze zlatu. Osim što se radi o kultnom časovniku ovoga puta Patek nas je obradovao i dizajnom koji slobodno možemo reči odiše elegancijom kakvu samo može imati luksuzni nakit. 

izvor: Patek Philippe

Novi Golden Ellipse reference 5738/1R-001 ostaje u svojim dimenzijama 34.5 x 39.5 mm i veoma je tanak, samo 5.9 mm, tako da sigurno nije bilo lako upakovati ultra tanki mehanizam na navijanje, kalibar 240. Na estetskom skladu doprinela je kako dimenzija kućišta tako i širina narukvice, a roze zlato ga čini jos prefinjenijim. Patek je poznat po svojim narukvicama iz 60ih i 70ih godina, medjutim sada je usavršio svoje veštine kombinacijom CNC mašina sa čuvenim ručnim radom njihovih zanatlija. Sastoji se od 363 dela sa vise od 300 fragmenata koji su ručno povezani. Pletena narukvica je udobna, odlično prijanja uz ruku i sa perfektno usklađenom šnalom predstavlja pravo umetničko delo. 

izvor: Patek Philippe

Cena je prava sitnica (60.097$), ali verujem da ova brojka neće predstavljati problem za ljubitelje Ellipse modela. 

izvor: Patek Philippe
Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.