Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi JACOB&CO Billionaire od $20 miliona (UŽIVO SLIKE)

Čovek sa vezama i sa vizijom-Jacob Arabo!

Upoznati ste sa radom kompanije Jacob&Co (ukoliko niste posetite link). Znate da vole da budu drugačiji i znate da im to polazi za rukom. Njihovi satovi su za one koji gaje specifičan ukus, koji vole da sat pokaže statusni simbol i da ima po neku interesanntu funkciju. Takođe su za one koji imaju mnogo para. Kada kažem mnogo mislim baš baš mnogo.

izvor: Jacob&Co

Za takav imidž zaslužan je osnivač brenda i juvelir po profesiji Jacob Arabo, po kome je Brend i dobio ime. Sat je ove nedelje bio izložen u vitrinama hotela 4 Seasons u Ženevi, okružen ozbiljnim obezbeđenjem i najlepšim devojkama na svetu. Hoću reći da je sve na toliko visokom nivou da to ne možete da zamislite, a kamoli da ja mogu kroz jedan tekst to da prenesem. Ukoliko niste, pogledajte video sa lica mesta koji sam snimio pri poseti Jacob&Co.

Jacob&Co Billionaire Timeless Treasure

Dijamanti, dijamanti i samo dijamanti. Sličan model ste već mogli da vidite na ruci bivšeg boksera Floyda Mejvedera koji ponosno šeta sa svojim 18 miliona vrednim Billionaire modelom. Nakon što je taj model prodao, Jacob Arabo je pripremio plan za izradu još unikatnijeg, lepšeg i skupljeg modela. Projekat je započeo 2017. godine i postavio visoke ciljeve.

izvor: Jacob&Co

Prvi veliki, za mnoge nedostižan cilj, je pronaći 430 dijamanata žute i jako žute boje. Primera radi jedan savšeni žuti dijamant, koji je upotrebljen pri izradi ovog sata, se pronađe na svakih 10.000 belih ”običnih” dijamanata. Da, na ovom satu je upotrebljeno 426 dijamanata čija je ukupna karataža pre izrade isnosila 880 karata. Nakon precizne obrade i pripreme za ugradnju na zlatno kućište karataža je svedena na ”svega” 216.89 karata.

autor fotografije: Sat na Ruci Watch Media, Wacthes & Wonders 2023, Ženeva

Savšrenih 46 Asscher-sečenih dijamanta čini kućište ovog sata, čije su dimenzije 52.2mm x 43.5mm x 12mm. Radi se o zaista velikom modelu. Na modelu se nalazi safirno staklo, a vodootpornost ovog kućišta je 30m (nije vodootporan).

izvor: Jacob&Co

Cifer je skeletonizovan. Kroz njega se vidi skeletonizovani JCAM39 kalibar kućne radinosti koji se ručno navija i čija rezerva rada iznosi 3 dana ili 72h. Ovo je važan detalj na koji ću se osvrnuti u tekstu o top 5 najskupljih satova svih vremena.

izvor: Jacob&Co

Brojčanik je oivičen zelenim dijamantima, koji su veoma dugački i retko kada mogu da se sretnu u ovom obliku. Takvu zamisao je imao osnivač brenda u cilju da napravi cifer primamljivijim i da bi se napravio dovoljno jak kontrast providnog brojčanika i ostatka sata žute boje. A koja boja se bolje ukalapa uz žutu od zelene? Nijedna. Za izradu unutrašnjeg bezela iskorišćena su 76 kite-sečena i emerald-sečena tsavorites dijamanta (izvinjavam se na nepoznavanju materije koja se odnosi na dijamante, te mi je terminologija lošija strana).

autor fotografije: Sat na Ruci Watch Media, Wacthes & Wonders 2023, Ženeva

Narukvica je tu da zatvori krug. Video sam ovaj sat uživo, dovoljno blizu da se uverim u savršenstvo dijamanata koje su koristili pri izradi. Svaki od 378 Asscher-sečenih žutih dijamanta na narukvici je savršen! Svaki je identičan onom drugom. Tako se postiže savršena harmonija i ovaj sat izgleda kao remek-delo. Znam da mnogi nisu ljubitelji dijamanata na satu, a pogotovo dijamantskih satova ali ovom modelu se mora odati priznanje.

izvor: Jacob&Co

Billionaire Timeless Treasure je jedinstven, drugi nije napravljen i verujem da neće biti. Ciljna grupa za ovaj sat? Isključivo milijarderi. Floyd je priuštio sebi onaj prethodni, ali je sada vreme na nekog drugog da bude glavna zvezda i da sat plati neverovatnih 20.000.000 dolara!

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.