Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi HUBLOT modeli (UŽIVO SLIKE) pt.2

Nastavak prezentacije novih modela uživo.

Nevena je bila i više nego raspoložena da mi predstavi sve novitete. Iz tog razloga sam tekst o novitetima Hublota morao da podelim u dva dela, jer želim da vam pokažem slike satova i da ih što detaljnije opišem.

Za one koji vole video format ovde mogu pogledati celu moju posetu Hublotu.

Novi HUBLOT Big Bang Integrated Tourbillon Full Carbon

Ovo je prvi novitet koji sam video na sajmu i prvi sat koji sam stavio na ruku. Novi Big Bang napravljen je u novom materijalu pod nazivom Texalium u prečniku od 43mm. Osnova je karbon sa presvlakom od Texaliuma koji je otporan na grebanje u 99.99% slučajeva, jer je gornji slov ovog materijala presvučen aluminijumom.

izvor: Hublot

Korišćenjem lakih i otpornih materijala hublot je postigao to da novi Big Bang teži svega 68g. Narukvica je teška samo 26g, a kućište 42g, a pre svega zbog mehanizma. Pokreće ga kalibar kućne radinosti HUB6035. Neverovatna lakoća za ovoliko veliki sat, koju ne mogu da vam prenesem putem fotografija. To morate da osetite uživo.

izvor: Hublot

Mehanizam je na automatsko navijanje sa veoma čudnim mostićima koji ga drže. To se vidi na poleđini kroz safirno staklo. Turbijon se nalazi na donjem delu cifera dok je rotor sa prednje strane vidljiv. Limitirano na 50 primeraka.

Novi HUBLOT Classic Fusion Orlinski

Hublot već 6 godina sarađuje sa francuskim umetnikom Ričardom Orlinskim. Njihove kolaboracije odišu novim dizajnom. Kao i njegova umetnička dela ovi satovi poseduju niz oštrih ivica na kućištu, a po prvi put je u okviru ove kolaboracije predstavljen titanijumski model sa narukvicom koja ima ivice prilagođene kućištu.

izvor: Hublot

Orlinski modeli su popularni među ženskom publikom veoma. Novi modeli dolaze u prečniku od 41mm kako na titanijumskoj narukvici tako i na gumenom kaišu crne boje. U pitanju su hronografi sa crnim brojčanikom i dva hrono podbrojčanika na ciferu. Pokreće ih automatski mehanizam kućne radinosti HUB1153.

Novi HUBLOT Big Bang ”Golf”

Za ljubitelje golfa stiže model koji će meriti vaša postignuća na travnatoj podlozi. Novi Big Bang izrađen je u kućištu od carbonfibera sa presvlakom od Texaliuma (kao prvi model u tekstu) u plavoj boji. Ima prečnik od 45mm i zaista je veliki sat, ali zog plave boje izgleda manje. Na luogima se nalazi i one-click sistem za lako skidanje kaiša (na slici ispod možete videti dva različita kašia na satu).

autor fotografije: Sat na Ruci Watch Media; Watches & Wonders 2023; Ženeva

Automatski mehanizam nosi oznaku HUB1580 i ozbebeđuje rezervu od 3 dana. Pored standarne funckije prikaza vremena Hublot je uz ovaj mehanizam dodato nesvakidašnju komplikaciju. Radi se o merenju poena postignutih u golfu putem sata. Pušeri na desnoj strani kućišta služe za praćenje udaraca i toga na kojoj je rupi igrač, dok se pušer na poziciji 8 odnosi na totalni skor.

izvor: Hublot

Sve navedene podatke možete pratiti i na brojčaniku: broj rupe je u prozoru na poziciji 9, broj udaraca na trojci u žutom prozoru dok se ukupan broj poena prikazuje na poziciji 6. Ovaj model biće proizveden u samo 100 primeraka.

Moj omiljeni novitet

More se reći da nisam bio ljubitelj rainbow satova, ali je mišljenje počelo da mi se menja onog trenutka kada sam video Rainbow Daytonu uživo. Kakav sat! Isto se desilo i pre 4 dana kada sam u ruke uzeo novi Hublot Big Bang Rainbow, koji je po prvi put dobio narukvicu koja je popločana dijamantima duginih boja. Nešto tako nisam video do tgo momenta i verujte mi na reč, tek kada takav sat stavite na ruku shvatite koliko je zapravo dobar.

autor fotografije: Sat na Ruci Watch Media; Watches & Wonders 2023; Ženeva

Završna obrada narukvice je sjajna, linkovi su popunjeni dijamantima raznih boja koji prate formu duge. Sat ja napravljen u roze zlatu. Svideo mi se veoma i to bih izdvojio kao moj omiljeni Hublot novitet sa ovog sajma u Ženevi.

autor fotografije: Sat na Ruci Watch Media; Watches & Wonders 2023; Ženeva

Zahvalio bih se Neveni još jednom. Zaista, da nije bilo nje ceo moj doživljaj bi bio sasvim drugačiji. Predstavljala je Hublot u najboljem svetlu i blago kompanija koja ima nju za PR-a! Drago mi je takođe da vidim puno naših ljudi koji rade na veoma važnim pozicijama u najboljim kompanijama na svetu.

Nadam se novom susretu i možda poseti Hublotove fabrike, pored koje sam prošao 2-3 puta do sada i nikad se nisam zaustavio. Takođe, ukoliko Nevena ovo čita spomenuo bih da Novak Đoković čeka već dve godine da bude intervjuisan o njegovim Hublot satovima-a koja bi bila bolja saradnja od srpskog portala koji se bavi satovima i srpskog tenisera? Strpljivo čekamo i taj trenutak, koji će se desiti, jer čvrsto verujem u njega!

Za više informacija o pristiazanjju Hublot noviteta u Srbiju kontaktirajte Maestro Jewelrs ovde.

Hvala na čitanju!

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.