Menu
satnaruci.jpg
Autor: Aleksandar Šaćirović

Novi JLC modeli (UŽIVO SLIKE)

JLC odaje počast svom najpopularnijem modelu!

Kada mi neko spomene Jaeger-LeCoultre, prvo što mi padne na pamet jeste Ronnie O’Sullivan koji deceniijama dominira na Snooker stolovima širom svet noseći svoj Reverso. Iako nisam imao direktnog kontakta sa satovima ovog brenda, gajim izuzetno poštovanje i smatram da spadaju u sam krem svetske horologije.

Ono što je komercijalno najpopularniji model JLC-a jeste Reverso. Jedinstven sportski sat, koji je prošao kroz jako mnogo reizdanja, i nikada neće ispasti iz mode. Zašto? Pa, jednostavno, nikada i nije bio klasičan, moderan sat. Uvek je bio deo neke niše, ljudi koji su ga nosili su ga voleli baš iz razloga što je potpuno drugačiji od drugih.

Najnovija postavka JLC Reverso

Art Deko dizajn koji je krasio Reverso i sada ostaje nepromenjen – imamo 4 nove koloritne varijacije. Glavna razlika je zapravo u modelu koji je izrađen u pink zlatu, gde je inače tanko kućište reversa stanjeno za čitav milimetar, te je na ovom modelu umesto 8,5mm, debljina samo 7,56mm ! Imajući u vidu na celokupan mehanizam okretanja Reversa, to je prilično impresivno.

Model u Pink zlatu sa crnim ciferom, Dauphine kazaljkama i ”small seconds” komplikacijom ; izvor Sat na Ruci Watch Media

Da bi se postiglo tako tanko kućište, JLC je u ovaj model stavio Calibre 822 na ručno navijanje. Mala kazaljka za sekunde na poziciji 6 dodaje ”vintage” osećaju, kao i dauphine kazaljke kompletiraju ovaj dizajn. Kućište dimenzija 45.6 x 27.4 mm je nešto što na papiru izgleda izuzetno malo, ali se ovakvi tipovi satova nose drugačije, te se ne mogu gledati kao satovi tradicionalnih oblika.

JLC Reverso Tribute Chronograph – Još jedan novitet sa W&W 23 ; izvor Sat na Ruci Watch Media

Pored klasičnog Reverso modela, JLC nas je prijatno iznenadio i sa Reverso Hronografom ! Naime, sa jedne strane imate klasičan dizajn, sa dve kazaljke (satna i minutna) a sa druge strane imamo skeletonizovani retrogradni hronograf koji meri intervale od 30 minuta. Ako je na jednoj strani diskretan dizajn, bez preteranog odstupanja od tradicije, ovo je s druge strane potpuno obrnuto (namerna igra rečima) – nešto neuobičajeno, nešto avangardno! JLC je uspeo da ovakve komplikacije ”spakuje” u kućište u kućište sledećih dimenzija : 49,4mm dužina lugova, 29,9mm širine i samo 11,14mm debljine !

Reverso Tribute hronograf dolazi u dve varijante – u Pink zlatu i nerđajućem čeliku ; Izvor : JLC

Ove modele pokreće novi mehanizam razvijen u potpunosti ”in-house” odnosno kalibar JLC 860, sa 52h rezerve snage. Jednostavno, JLC ovde prikazuje svoje tehničke sposobnosti. I to im uspeva. Ovo je jedan od satova koje bih verovatno od celog W&W 2023i najradije voleo da imam prilike da vidim na ruci.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.