Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

Novi Seiko Astron ”Starfull Sky”

Ekskluzivni satovi nadahnuti nebeskim plavetnilom i vrhunskim japanskim kvalitetom

Seiko je upravo najavio četiri nova modela iz Astron kolekcije sa svijetlo plavim teksturisanim brojčanicima inspirisanim zvjezdanim nebom. Novi modeli su predstavljeni pod nazivom ”Starfull Sky”.
Dok tirkizna, svijetlo plava i tiffany boja brojčanika dominiraju horološkom scenom poslednjih godina, Seiko ”škrto” pristupa predstavljanju modela sa ovom bojom. Iako je kroz istoriju imao nekoliko modela sa ovom bojom brojčanika, u poslednje vrijeme Seiko veoma pažljivo pristupa ovom trendu.

izvor: Seiko

Novi modeli su pozicionirani kao visoko kvalitetni i luksuzni, ne namijenjeni širokim masama ljubitelja Seiko satova koji su ranije cijenili Seiko zbog izvanrednog kvaliteta po pristupačnim cijenama.

Svi modeli nove Astron kolekcije su urađeni u titaniumu sa integrisanom narukvicom. Titanium od kojeg su izrađeni ovi modeli je dodatno obrađen Seikovom patentiranom tehnologijom Diamond Shield čime je sat dodatno zaštićen od ogrebotina i sitnih oštećenja, zadržavajući prirodnu ljepotu materijala.

izvor: Seiko

Seiko Astron SSH157 (SBXC157 JDM):

Ovaj model dolazi sa kućištem od titanijuma, dimenzija 43.3 x 13.4 x 49.5mm sa svijetlo plavim teksturnim brojčanikom inspirisanim zvjezdanim nebom. Pokreće ga Seiko hronografski kalibar 5X83, koji je solarno napajan i ima rezervu snage do šest mjeseci kada je potpuno napunjen. Ovo je limitirana edicija od 1500 komada i dolazi po cijeni od 2.600 EUR.

izvor: Seiko

Seiko Astron SSJ027 (SBXD027 JDM):

Ovaj model ima kućište od titanijuma sa dimenzijama 41.2 x 12 x 48.6mm. Ispod svijetlo plavog brojčanika nalazi se Seiko kalibar 3X62. Ovaj model ima čistiju estetiku, sa samo jednim sub-brojčanikom na 8 časova koji pokazuje da li je mehanizam primio GPS signal, rezervu energije i podatke o skoku sekunde. Ovaj model takođe ima rezervu snage do šest mjeseci. Ovaj model je limitiran na 1500 komada i dolazi po cijeni od 2.300 EUR.

izvor: Seiko

Seiko Astron SBXY077 JDM

Seiko SBXY077 je dio najnovije linije Seiko Astron satova i ekskluzivan je za tržište Japana. Sa kućištem od titanijuma dimenzija 41.3 x 10.6 x 46.9mm, ovaj model pruža laganu i udobnu nosivost, idealnu za svakodnevno nošenje. Pokreće ga Seiko GMT kalibar 8B63, radio sinhronizovani, što osigurava precizno vrijeme i jednostavnu sinhronizaciju. Limitirano izdanje od 600 komada za japansko tržište čini ovaj model posebnim izborom za kolekcionare i ljubitelje Seiko Astron satova, a prodavat će se po cijeni od 900 EUR (148.500 Yena)

izvor: Seiko

Seiko Astron SBXY079 JDM

Kao i prethodni model, tako i SBXY079 donosi istu visoku tehnologiju i elegantan dizajn i ekskluzivan je isključivo za tržište Japana. Kućište od titanijuma ima dimenzije 39.6 x 9.5 x 45.4mm, a krasi ga jednostavni dizajn brojčanika koji osim osnovnog prikaza vremena ima još samo funkciju datuma. Ovaj model pokreće Seiko kalibar 7B72 radio sinhronizovani mehanizam izuzetne tačnosti i pouzdanosti. I ovaj model je limitirano izdanje od 600 komada za japansko tržište i prodavat će se po cijeni od 900 EUR (148.500 Yena)

izvor: Seiko

Seiko Astron je poznat po izuzetnoj izradi, kvalitenim materijalima, prelijepom dizajnu i naprednim funkcijama, što ga čini poželjnim izborom za ljubitelje vrhunskih satova. Najnoviji Astron modeli ne odstupaju od ovog pravila i impresioniraju svojim prelijepim dizajnom i visokim kvalitetom, ali cijena modela koji će biti u ponudi izvan Japana može predstavljati prepreku za potencijalne kupce.

Više o novim Seiko Astron modelima možete pogledati na zvaničnom Seiko sajtu.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.