Menu
satnaruci.jpg
Autor: Aleksandar Šaćirović

Novi Tag Heuer Modeli – Watches and Wonders 2023

Tag Heuer je za 60 godišnjicu Carrera modela obradovao svoje fanove na W&W23, a ovo su noviteti koji su se nama najviše svideli.

Aquaracer Gold

Mišljenja sam da Aquaracer ne dobija zasluge u svetu ronilačkih satova koje zaslužuje. Večito potcenjen u svom cenovnom rangu, ali bez pogovora izuzetan časovnik sa specifikacijama koje pariraju tržištu. Tag nam ovaj put prezentuje dva nova modela, u žutom zlatu i roze zlatu, sa novim ”in-house” mehanizmom.

Aquaracer u roze zlatu sa prilagođenom narukvicom stvarno izgleda posebno. Izvor : Tag Heuer

Kućište i forma su umanjeni, te umesto 43mm, novi Aquaracer dolazi u 40mm, sa ranije pomenutim novim kalibrom TH31-00 koji je COSC sertifikovan i ima 80h rezerve snage. Ovi modeli neće biti limitirani, i koštaće $18,450 .

Plavi fumee cifer i žuto zlato su jako lepa kombinacija. Izvor : Tag Heuer

Carrera Hronograf i Hronograf Tourbillon ”Glassbox”

Redizajnirano kućište, takozvani ”Glassbox” je ono što je najviše zapalo za oko posetiocima Tag Heuer-ovog štanda. Hronograf u 39mm i hronograf turbiljon u 42mm su centralni segment Tagovih noviteta, i sa dobrim razlogom.

Jedan od najlepšh hronografa izbačen ove godine. Izvor : Tag Heuer

Redizajnirano kućište i osveženi mehanizam su nešto što je najznačajnija novina. Ovo kućište će se na prvi pogled prepoznati kao ”Carrera”. Kao što i samo ime govori, redizajn kućišta je baziran na prelepom ispupčenom safirnom staklu koji daje vintage osećaj, te na ovim modelima gotovo da ne postoji klasičan bezel. Pokreće ih kalibar TH20-00 sa 80h rezerve snage, koju Tag Heuer naziva evolucijom kalibra Heuer 02. Cena ovog modela je $6,450.

Dizajn kućišta potpuno dostojan svoje asocijacije sa legendarnim automobilom. Izvor : Tag Heuer

Dizajn modela sa turbiljonom je pak malo većih dimenzija, 42mm i odiše kvalitetnom izradom i akcentom na detalje. Na poziciji 6 se nalazi turbiljon, koji se duboko useca u minutni prsten. Tag Heuer još uvek nije izneo detalje o ovom mehanizmu. Cena turbiljon hronografa je $21.000.

Slika govori za sebe, stepen egzekucije ovog modela je apsoultno vrhunski. Izvor : Tag Heuer

Carrera date 36mm

Prateći Rolexove Oyster Perpetual i Omeginu Aqua Terra seriju, Tag nam prezentuje šarenoliku seriju iz porodice Carrera. Jarkih boja nikad dosta, te su ove modele fanovi dočekali raširenih ruku.

Pored plave, zelene i pink, novi Carrera date će od Maja 2023 biti dostupan i u diskretnijoj sivoj boji.

Calibar 7 sa 56h rezerve snage, metalna narukvica i jarke boje su samo neki od razloga zašto bi ovo trebao da bude baš vaš idealan letnji sat ! Ako na to dodamo atraktivnu cenu od $3200, jedina dilema koja ostaje je – koju boju izabrati ?

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.