Menu
satnaruci.jpg
Autor: Aleksandar Šaćirović

Novi Cartier Modeli – Watches and Wonders 2023

Cartier Ove godine definitivno nije razočarao !

Cartier je verovatno izbacio i najviše noviteta na ovogodišnjem ekspozeu, a ovo su neki od nama najzanimljivijih.

Novi Tank Normale

Originalni Tank je dizajnirao Louis Cartier 1917, i oduvek se smatrao jednim od najelegantnijih tank satova ikada. Kroz istoriju smo imali prilike da vidimo dosta redizajna i novih modela, a novi Tank Normale krasi dosta odlika sa originalnim dizajnom, te se ovaj potez može okarakterisati kao pravi naslednik originalnog dizajna. Neznatno je uvećan, sa 27mm x 19mm na 35,2mm x 27,8mm.

Celokupna postavka Normale izgleda impresivno. Izvor : Cartier

Predstavljeni je nekoliko varijacija ovog modela, u žutom zlatu, kao i u platini. Takođe imamo i limitiranu ediciju skeletonizovanog Tank Privé. Modeli na narukvicama u izvornom metalu su takođe limitirani na po 100 komada.

Tank Américaine

Américaine je prvi put predstavljen 1989. godine kako bi odgovorio potrebama tržišta za većim satovima. Nova postavka Américaine sadrži čak 11 novih modela! Tih 11 modela će se nalaziti kroz tri veličine – mini, small, i large. Dolaze nam u žutom zlatu i nerđajućem čeliku. U klasičnom Cartier stilu, svaka specifikacija dolazi na kožnom kaišu od krokodilske kože, a mini i small će takođe biti ponuđene sa narukvicom u izvornom metalu. Beli ciferi, rimska numeracija i plave kazaljke su nešto što je zaštitni znak ove linije, te se od toga nije odstupalo. Small i mini pokreću kvarcni mehanizmi, dok large pokreće Cartier kalibar 1899 MC.

Américaine opravdao očekivanja i nadanja fanova ; Izvor : Cartier

Santos-Dumont Skeleton

Zvezda Cartier-ovog štanda na Watches and Wonders 2023, i sat o kome se najviše priča u poslednjih par dana, bar kada je tema Cartier. Skeleton je jednom rečju – spektakularan!

Skeleton Dolazi u 3 različita metala, i svaki je impresivan ; Izvor : Cartier

Iz Cartier-a su nam rekli da je mehanizam za ovaj sat, kalibar 9629 MC bilo potrebno dve godine da bi se razvio. Ne možemo da odemo dalje u priči o ovom modelu a da ne spomenemo mikro-rotor na 8 sati, koji je u stvari avion iz linije Demoiselle, koji je dizajnirao avijatičar Alberto Santos-Dumont, za koga je originalno i napravljen prvi Cartier Santos-Dumont. Lepota je u detaljima, a jedan od prelepih detalja jeste da upravo taj avion preleće svet. Skeleton je predstavljen u 3 varijacije – u žutom zlatu, roze zlatu i nerđajućem čeliku, s tim što je centralizovana limitirana serija u žutom zlatu, sa plavim lakiranim bezelom.

Skeletonizovani kalibar 9629 MC izgleda impresivno čak i rastavljen na delove. Izvor : Cartier

Santos Dumont XL

Može se slobodno reći da je Satnos Dumont XL ”flagship” Cartier-a, i ove godine nas nisu razočarali ! Predstavljeno je nekoliko novih modela, od kojih su centralna tri u platini, žutom, i roze zlatu. Da ovo ne budu samo klasični satovi, Cartier je pripremio jedan specijal – ciferi ovih satova su izrađeni od žada (zelena boja) dumortierita (plava boja) i jaspisa (crvena boja) !

Santos Dumont XL blista u sva tri plemenita metala. Izvor : Cartier

Kalibar 430 MC je mehanizam na ručno navijanje zadužen za pokretanje ovih lepotana. Svaki od ovih modela je limitiran na 200 komada, i sigurno je da će se razgrabiti u najkraćem roku.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.