Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

Novi GRAND SEIKO Tentagraph (UŽIVO SLIKE I CIJENA)

Prvi automatski Hronograf iz Grand Seika!

Grand Seiko je predstavio svoj prvi mehanički hronograf kao dio Evolution 9 kolekcije. Novi model nosi naziv Tentagraph što se odnosi na frenkvenciju mehanizma, naime novi mehanizam radi na frenkvenciji 5Hz tj. deset taktova po sekundi.

Uživo sa Watches and Wonders – Geneva 2023; autor fotografije Strahinja Đorić

Novi model je izrađen od titaniuma (grade 5) sa dimenzijama 43mm i debljinom kućišta od 15mm. Ovaj model jeste malo veći dimenzijama, ali zbog upotrebe titaniuma izuzetno je lagan i udoban za nošenje. Zaštitni znak Grand Seiko modela jeste Zaratsu poliranje i ovdje je to dovedeno do savršenstva.
Velika prednost ovog modela u odnosu na prethodne GS hronografe jesu svedeni pušeri i krunica koja je uvučena u kućište (kad se samo sjetimo onih ogromnih na Spring drive hronografu)

credits: Grand Seiko

Bezel je izrađen od keramike sa tachymeter skalom i odlično se uklopio u dizajn ovog modela.

Kao i uvijek, Japanci podižu ljestvicu kada je u pitanju izrada cifera. Cifer je teksturni urađen u plavoj boji i inspirisan konturama prirode vidljive iz Grand Seiko studija Shizukuishi. Podbrojčanici su smješteni na pozicijama 3-6-9 i prave blagi kontrast reljefnom ciferu. Na ciferu na poziciji 4-5 je ostavljen prozor za datum a diskretnim ga čini boja diska koja prati boju cifera. Upotrebom trodimenzionalnih ideksa i GS Dauphine kazaljki čitljivost na ovom modelu je savršena.

credits: Grand Seiko

Novi model prati i novi mehanizam, automatski hronograf koji radi na 5Hz tj. 36.000 vibracija/sat i ima rezervu snage od 72h. Novi kalibar nosi oznaku 9SC5 i baziran je na postojećem GS mehanizmu 9SA5 uz nadograđeni modul za hronograf. Iz Grand Seika navode da je preciznost novog mehanizma +5 do -3 sekunde dnevno i da je ovo mehanizam od 5Hz sa najdužom rezervom snage na tržištu.

credits: Grand Seiko

Novi Grand Seiko Tentagraph će biti dostupan od juna 2023. godine po cijeni od 14.300 EUR.

OSNOVNO:

Brend: Grand Seiko
Model: Evolution 9 Tentagraph
Referenca: SLGC001
Materijal kućišta: titanium high-intensity (grade 5)
Narukvica: titanium high-intensity (grade 5)
Prečnik: 43,2 mm
Debljina: 15,3 mm
Cifer: tamno plavi
Tip stakla: Safirno staklo sa antirefleksivnim premazom
Vodootpornost: 100m (10 bar)

MEHANIZAM:

Kalibar: Calibre 9SC5
Funkcija: Analogno vrijeme/hronograf
Rezerva snage: 72h
Način pogonjenja/navijanja: Automatsko navijanje

CENA I DOSTUPNOST:

Cena: 14.300 EUR

credits: Grand Seiko
Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.