Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi CARTIER Santos M i L – Watches & Wonders 2023

Boja koja je bila očekivana u satu kojem stoji besprekorno!

Cartier Santos na čeličnoj narukvici predstavljen je 1978. godine kao odgovor na sve veću potražnju luskuznih sportsko-elegantnih satova u čeliku. Danas je ovo najpopularniji Cartier za muški pol, a neretko ga biraju i dame u ovim dimenzijama. Na sajmu u Ženevi Cartier je predstavio novu boju u okviru Santos M i L serije i verujem da je ovim potezom napravio još jedan iskorak napred u već popularnoj seriji.

Pre nego opišem i pokažem novitete moram da vam prenesem moj utisak sa Watches & Wonders koji se tiče Cartier-a. Ovaj brend zauzima ubedljivo najveći prostor u Palexpo centru. Cartier je zakupio čitav ćošak u jednom delu ogromne hale napravivši najveći izložbeni prostor na ovogodišnjem sajmu. Posle sam saznao da je godinama unazad tako. Jednostavno ovo je jedan od najpopupalrnijih brendova na svetu sa ogromnom klijentelom koja koristi sajam da proba nove modele i da poruči iste.

Sve je izgledalo impozantno-od veličine prostora koji su popunili svojim satovima pa do interakcije koju su imali sa ljudima. Nažalost nisam uspeo da izbliza da snimim detaljno Santos o kojem sada pišem, jer sam imao premalo vremena za detaljan obilazak toliko velikog prostora. Ipak moram naglasiti da je na mene Santos Dumont Skeleton ostavio najveći utisak. Kakav je to sat!

Zelena boja je veoma popularna te je Cartier u modele M i L veličine ugradio novi cifer. Jedina razlika (osim u veličini) jeste i u dodatnoj funkciji. Model srednjih dimenzija ima razdaljinu od luga do luga 42mm a širinu kućišta 35mm. On nema funckiju datuma i to je jedino što ga razlikuje od modela koji je za ”broj” veći. Pokreće ih isti kalibar oznake 1847 MC. Ovaj mehanizam radi na 4Hz i obezbeđuje rezervu rada od 40h.

U kućište dimenzija 47mmx40mm (Large Santos) stao je prelepi zeleni brojčanik sa rimskim časovnim indikatorima koji na poziciji 6 ima otvor za datum. Boja je u centru svetlija dok je na obodu tamnija.

U okviru srednje veličine dodata je i plava boja cifera, koja mu možda bolje stoji. Ne mogu da se odlučim te prepuštam vama da izaberete koji cifer bolje stoji novom Cartier Santosu.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.