Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi TUDOR Black Bay (UŽIVO SLIKE I CENA)

Izveštaj sa lica mesta: Watches & Wonders 2023

Tudor je prijatno iznenadio. Dodali su malo boja, novog kalibra i potpuno novu referencu koju niko nije očekivao. Pa da počnemo sa mojim prvim tekstom sa Watches & Wondersa 2023 iz Ženeve.

Novi Tudor Black Bay Burgundy

Jutro kada su se podigle zavese na Tudorovom štandu imao sam šta da vidim. Poznat vam je Black Bay sa burgundy bezelom I čuvenom ružom? Ukoliko nije pročitajte Jovanov tekst ovde. Tudor je uradio novitet u okviru Black Bay u prečniku od 41mm. Pomalo veliko ako mene pitate na prvu. Međutim ovaj bordo boja bezela Black Bayu stoji odlično. Naravno radi se o keramičkom insertu na bezelu koji okružuje crni cifer sa rose gold detaljima.

Novi Tudor Black Bay Burgundy; izvor Sat na Ruci Watch Media

Na ciferu se nalaze svi potrebni ispisi: vodootpornost je 200m i mehanizam ima METAS sertifikat. Ovo je drugi put u istoriji brenda da koriste mehanizam koji je dobio METAS sertifikat. U pitanju je kalibar kućne radinosti MT5602-U, koji ima 25 dragulja i prečnik od 31.8mm. Radi se o kalibru koji radi na 28.800 vibracija, odnosno 4 Hz čime obezbeđuje rezervu od 70h.

Ovaj model dolazi u čeličnom kućištu prečnika 41mm i sa tri vrste narukvice. Ponuđene su metalne narukvice: ona sa tri linka i ona sa 5 linkova, popularna kao jubilee. Odlično mu stoji! Treća opcija je crni gumeni kaiš. Cena ovih modela se kreće blizu 4.000 CHF.

Novi Tudor Black Bay 54

Možda i najvažnija vest iz Tudora stiže sa novom referencom pod brojem 54. Ovim modelom žele da odaju počast prvom ronilačkom modelu iz njihove kuće koji je predstavljen davne 1954. godine, svega godinu dana nakon predfstavljanja Rolex Submarinera. Ovaj novitet dolazi u veoma tankom kućištu od svega 11mm sa prečnikom od 37mm.

Novi Tudor Black Bay Burgundy; izvor Sat na Ruci Watch Media

Veoma propocionalan sat, sjajna dimenzija, odlična kombinacija na crnom gumenom kaišu. Njega pokreće kalibar kućne radinosti MT5400, koji nije METAS već ga pogoni mehanizam sa COSC sertifikatom. U njemu se nalazi 27 dragulja i njegov prečnik je 30.3mm a rezerva rada je 70h.

Cena za model na metalnoj narukvici je samo 3.650 CHF dok je nog na gumenom kaišu 3.450 CHF.

Novi Tudor Black Bay GMT

Ništa novo osim cifera. Na model koji je pozat kao ”Tudor gmt pepsi” postavili su beli brojčanik. Ovaj sat se već nalazi na ruci Dejvida Bekama koji je zaštitno lice brenda. Dolazi u 41mm velikom kućištu i bela boja ga otvara, mnogo. Sat deluje mnogo veća od svog crnog brata, pogotovo na metalnoj narukvici. Sat može da se kupi i na nato kaišu crno-crvene boje.

Novi Tudor Black Bay Burgundy; izvor Sat na Ruci Watch Media

Kao i prethodnike i njega pokreće kalibar kućne radinosti MT5652 sa GMT funckijom. Izvinite ali za njega nisam uspeo da saznam cenu ali uskoro će biti update.

Novi Black Bay

Ili kako bi ih ja nazvao ”običan Black Bay”. Predstavili su dva modela na jubilje narukvici sa plavim i sivim ciferom. Dimenzija je 41mm što mi se čini zaista veliko za ovaj model, kojem bolje stoje manje dimenzije. Hvala bogu pa su predstavili i manje. Na ovaj novitet dodali su jubilej narukvicu.

Novi Tudor Black Bay Burgundy; izvor Sat na Ruci Watch Media

Model u 36mm je bolji, skladniji i lepši. Takođe dolazi na jubilej narukvici ali ovog puta bez plavog cifera. Dobili smo samo sivi i beli (šampanj boja). Pokreće ih kalibar kućne radinosti MT5400 sa COSC sertifikatom i rezervom od 70h. Pre nego kažete da je ovo sat za vas obratite pažnju na dijamante na ciferu na indeksima.

Novi Tudor Black Bay Burgundy; izvor Sat na Ruci Watch Media

To je ukratko bio Tudor sa svojim novitetima. Pročitajte novitete ostalih brendova poput ROLEX, PATEK PHILIPPE, ZENITH, HUBLOT, GRAND SEIKO, ORIS na sajtu SATNARUCI.COM.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.