Menu
satnaruci.jpg
Autor: Aleksandar Šaćirović

NOVI ROLEX YACHT-MASTER i GMT MASTER II (UŽIVO SLIKE I CENA)

Watches & wonders nam počinje sa eksplozijama sa Rolex-ovog ekspoze-a !

Kao i svake godine na W&W, Rolex uglavnom pokupi većinu pažnje, imajući u vidu da na ovom sajmu oni predstavljaju svoje novitete. Pored Ognjenovog teksta u kojem je predstavio najnoviji Sky Dweller imamo još mnogo noviteta!

Yacht Master 42mm u RLX titanijumskom kućištu ; izvor Sat na Ruci Watch Media

Ono što vidimo ovde jeste najnoviji Yacht-Master ! Rolex proširuje svoju ponudu u RLX titanijumu, gde je posle prošlogodišnjeg kontroverznog Deep Sea challenge, sada dobijamo dosta kompaktniji sat u vidu Yacht-Master I, koji dolazi u 42mm. RLX je specijalna legura “grade 5” titanijuma koju je posebno selektirao Rolex. Pored izuzetne izdržljivosti, ovaj materijal je poseban po tome što se može fino obrađivati, te kućište Yacht-Mastera krasi kombinacija satenske bušene završnice kao i poliranih površina.

Izuzetna završnica na kućištu krasi ovog titanijumskog lepotana ; izvor : Rolex

Yacht-master ima 60-minutni bezel koji se pokreće u oba smera, sa Cerachrom insertom. Crni cifer omogućava izuzetnu vidljivost, takođe i u mraku, imajući u vidu da su markeri prekriveni Chromalight luminacijom. Cena će biti 13.900 EUR što mislim da je definitivno atraktivna stavka ovog modela, imajući u vidu da je izrađen od titanijuma.

Pokreće ga dobro poznati, COSC sertifikovani kalibar 3235 sa 70h rezerve snage.

Yacht-master se vraća na velika vrata ; izvor : Rolex

Sledeći novitet jeste iz porodice GMT Master II. Rolex ove godine predstavlja dva nova modela – prvi model je potpuno izrađen u 18-karatnom zlatu, krasi ga crni cifer i dolazi isključivo na Jubilee narukvici. Ovo je po meni klasičan zlatni Rolex, instant klasik. Ono što je jako interesantno jeste da Rolex vraća žuto zlato na velika vrata, imajući u vidu da do sada nismo imali GMT master II u žutom zlatu na Jubilee narukvici. Novina, u stilu Rolex-a, ali definitivno ono što tržište priželjkuje. Cena ovog modela će biti 38,500 EUR.

Dva fantastična dodatka bogatom asortimanu GMT Master II ; izvor Sat na Ruci Watch Media

Pored modela u žutom zlatu, imamo i model koji je meni lično zapao za oko jeste ‘’two-tone’’, odnono model u žutom zlatu i Rolesor na Jubilee narukvici. Iskreno, nisam preveliki fan satova u dva različita metala, ali to na GMT Master II jednostavno sjajno izgleda.

GMT Master II u kombinaciji Oystersteel i žuto zlato ; izvor : Rolex

Ono što je vrlo interesatno, jeste bezel ova dva modela, gde prvi put vidimo novu kombinaciju boja – crna i diskretna siva, tek toliki kontrast da može se razlikuje dan i noć.

Oba modela pokreće kalibar 3285 sa 70h rezerve, koji pored datuma i vremena poseduje i GMT funkciju, te se s ovim satom može pratiti više vremenskih zona.

Jako diskretan insert, ali na ovakvom modelu svaki drugačiji bi bio previše ”glasan” ; izvor : Rolex

Brend: Rolex
Model: Yacht Master / GMT Master II
Referenca: 226627 / 126718GRNR / 126713GRNR
Materijal kućišta: RLX Titanijum /Žuto zlato/ Zuto zlato-čelik
Narukvica: RLX Titanijum /Žuto zlato/ Zuto zlato-čelik
Prečnik: 42 mm / 40mm
Tip stakla: Safirno staklo sa antirefleksivnim premazom
Vodootpornost: 100m (10 bar)

MEHANIZAM:

Kalibar: 3235 / 3285
Rezerva snage: 72h
Način pogonjenja/navijanja: Automatsko navijanje

CENA I DOSTUPNOST:

Cena: 13,900 EUR / 38,500 EUR / 16,300 EUR

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.