Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Novi Vacheron Constantin Overseas Tourbillon

Od belog zlata i sa baguette dijamantima za potpuni doživljaj luksuza!

Jedna od najstarijih časovničarskih manufaktura na svetu, Vacheron Constantin, godinu za nama je završila u velikom stilu predstavljanjem noviteta u okviru Overseas linije. Iako ova linije važi za njihovu sportsku liniju, ovog puta su tome dodali malo glamura pa su to “začinili” dijamantima.

Vacheron Constantin Overseas Tourbillon High Jewellery, kako glasi pun naziv noviteta je prvi model unutar Overseas linije koji je izrađen u celosti u belom zlatu. Prečnik kućišta je 42.5mm a debljina skladnih 10.39mm. Bezel je praktično jedini deo na satu koji je izrađen od gvozdenog šestougaonog prstena ali je zato pokriven sa 60 baguette sečenih dijamanata.

Izvor: Vacheron Constantin

Brojčanik sata je urađen u tamno plavoj lakirnoj boji sa sunburst efektom, što daje zaista lep kontrast kućištu od belog zlata i “blještavih” dijamanata. Časovni indeksi su dijamantski i ima ih ukupno 9, dok je prostor od 5 – 7 rezervisan za otvor turbijona čiji je regulator urađen u formi Malteškog krsta koji je zapravo i simbol brenda Vacherona.

Izvor: Vacheron Constantin

Ono na šta su posebno obratili pažnju ljudi iz proizvodnje Vacheron Constantin-a jeste narukvica/kaiš ovog sata. Narukvice na Overseas modelima inače važe za jedne od najlepših i najboljih ikada dizajniranih, tako da osim standardne od belog zlata u kompletu dolaze još dve zamenske, jedna kožna u plavoj boji i jedna gumena u istoj boji a obe imaju kopču od belog zlata sa baguette dijamantima.

Izvor: Vacheron Constantin

Srce novog Overseas Tourbillon modela čini veoma tanki kalibar 2160 koji radi na 18.000 vibracija po satu i obezbeđuje oko 80h rezerve rada. Sva lepota ovog mehanizma može se videti kroz transparentno kućište modela. Zaista je neverovatno kako je Vacheron uspeo da izradi turbijon kalibar debljine svega 5.65mm i u njega spakuje 188 komponenti. Zadivljujuće!

Izvor: Vacheron Constantin

Cena novog Vacheron Contantin Overseas Tourbillon High Jewellery nije poznata i ona je na upit, a za više informacija posetite vacheron-constantin.com.

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.