Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

Seiko izvan granica – Drugi dio

Nastavljamo sa predstavljanjem Seiko ekskluziva koje su van našeg dometa!

Nakon što smo u prvom dijelu predstavili 7 fascinantnih modela, nastavljamo istraživanje i u drugom dijelu teksta, gde ćemo predstaviti još nekoliko izuzetnih Seiko noviteta koji su namijenjeni za tržišta širom svijeta, ali su teško dostupni publici na Balkanu.

SPB425 Zimbe No.18

I u nastavku teksta se zadržavamo na Tajlandu gdje je najavljen i 18. član Zimbe porodice. Novi Zimbe model nosi oznaku SPB425 ima zeleni teksturni brojčanik, zlatne kazaljke i oznake, i plavi bezel insert. Novi model ima Sumo dizajn kućišta, izrađen je od čelika sa širinom 45mm, visinom 53mm i debljinom od 13mm i pokreće ga 6R35 automatski mehanizam. Kao i ostali Zimbe modeli i ovaj dolazi u posebnom pakovanju koje uključuje plavi silikonski kaiš uz čeličnu narukvicu. Zimbe No.18 je limitirana serija od 1.500 komada i ima maloprodajnu cenu od 1.200 USD.

Seiko official

SPB429 ’’Whitsunday’’

Nakon Tajlanda još jedno od ključnih tržišta na kojem Seiko posluje je Australija. Za ovo tržište Seiko je predstavio ekskluzivnu limitiranu ediciju Prospex SUMO SPB429. Ovaj model dijeli istu paletu boja sa Zimbe 18 modelom i dosta podsjeća na ovaj model. SPB429 je urađen u plavo-zelenim nijansama i inspirisan je Whitsunday ostrvima. Model ima kućište od nerđajućeg čelika dimenzija 45 x 12.9 x 52.6mm i pokreće ga automatski mehanizam 6R35. Pored narukvice, uz ovaj model dolaze i dva silikonska kaiša u plavoj i bijeloj boji. Seiko Prospex Sumo SPB429 je limitirana serija od 1.000 komada i prodavat će se po cijeni od 1.200 USD.

Seiko official

SRPK50 “Irori Moments”

The Lark Distillery je proizvođač australijskog viskija i likera u Hobartu, Tasmanija. Seiko se udružio sa ovom kompanijom i predstavio novi model u Presage Cocktail Time kolekciji. Seiko Presage Cocktail Time SRPK50 je inspirisan koktelom “Irori Moments” po kojem nosi nadimak i koji je specijalno pripremljen za kolaboraciju Lark-a sa Seikom. Kućište od nerđajućeg čelika urađeno je u boji roze zlata u dimenziji 40.5mm sa debljinom malo ispod 12mm i sa braon kožnim kaišem što ga čini idealnim dress satom.  SRPK50 “Irori Moments” pokreće automatski kalibar 4R35 sa funkcijom datuma. Ovo je limitirana serija od 1000 komada, ekskluzivna za australijsko tržište i prodavat će se po cijeni od 600 USD .

Seiko official

SRPJ97 ’’ Supercars’’

U čast kontinuirane saradnje Seika sa australijskim Supercars prvenstvom predstavljen je model Seiko 5 Sports SRPJ97. Ovaj model je predstavljen u dvije varijacije, sa crnim i sa narandžastim gumenim kaišem. Standardno 5KX kućište je obogaćeno sa hardlex bezel insertom u crno-narandžastoj boji, dok je brojčanik urađen u stilu  karbonskih vlakana. Standardno 5 Sports modele pokreće 4R36 sa funkcijom dana i datuma. Ovi modeli nisu limitirani, ali su ekskluzivni za australijsko tržište. Cijena po kojoj će se prodavati iznosi 400 USD.

Seiko official
Seiko official

SRPK48 ’’Half and Half’’ Cocktail Time

Iz Australije se selimo u Sjedinjene Američke Države. Amerika postaje sve značajnija u Seikovoj biznis strategiji i u zadnjih par godina za ovo tržište su rezervisani neki od najljepših modela. Seiko Presage Cocktail Time U.S. Special Creation SRPK48 je američki dodatak Cocktail Time kolekciji i inspirisan je Half and Half koktelom. Kućište je u potpunosti urađeno u tonu starog zlata dok se brojčanik odlikuje zlatnom i smeđom bojom sa radijalnim gradacijama (vinjeta) koja sugeriše na različite nijanse pripremljenog koktela. Tehnički detalji ovog modela su identični sa svim ostalim modelima Cocktail Time kolekcije sa kućištem od 40mm i 4R35 mehanizmom. Ovaj model je ekskluzivan za američko tržište, ali nije limitiran i prodaje se po cijeni od 550 USD.

Seiko official

SSC929 SpeedTimer

Kada smo napisali da su za američko tržište rezervisani neki od najljepših Seiko modela, između ostalog sam mislio i na ovaj novitet. Prospex SpeedTimer SSC929 je jedan od tri solarna hronografa koji su rezervisani ekskluzivno za Sjevernu Ameriku. Ovaj model pripada seriji 41 (prva serija solarnih SpeedTimer-a je u 62MAS kućištu od 39mm) sa kućištem od čelika dimenzija 41.4 x 13 x 45.9mm. Ono što izdvaja ovaj model jeste brojčanik žute boje sa crnim podbrojčanicima. Žuta boja je sve popularnija, a na ovom hronografu kombinacija žute boje i panda podbrojčanika daje prelijep kontrast. Mehanizam koji pokreće ovaj model je solarni V192 kalibar. SSC929 je serijski model za američko tržište koji će se prodavati po cijeni od 700 USD.

Seiko official

SNR053 Prospex LX

Prospex LX serija ponosno stoji u klasi Grand Seika, dok je model SkyLine GMT definitivno  jedan od najljepših Seiko modela ikad. Ekskluzivno za tržište Sjedinjenih Američkih Država Seiko je predstavio novi model iz Prospex LX serije pod referencom SNR053. Kućište je istog dizajna kao i kod prethodnih LX modela i izrađeno je od titanijuma sa širinom 44.8mm, lug to lug razdaljinom 50.9mm i debljinom kućišta od 14.7mm.

Seiko official

Bezel i brojčanik su urađeni u zeleno crnoj kombinaciji sa takozvanim Sprite dizajnom. Bezel je izrađen od safira sa GMT oznakama za praćenje druge vremenske zone. Cifer Prospex LX SNR053 je inspirisan zelenim aurora efektom koji je vidljiv oko polarnih regiona Zemlje iz svemira. Brojčanik odlikuje dramatična gradijacija od crne do zelene kako bi se dočarala tama svemira i tamna strana planete Zemlje osvijetljena ovim spektakularnim fenomenom. Prospex LX SNR053 pokreće Spring Drive GMT mehanizam sa Tri-synchro regulatorom i tačnost od +/- 1 sek.

Dnevno ili +/- 15 sekundi mjesečno i rezervom snage od približno 72 sata. Seiko Prospex LX je ekskluzivan za američko tržište, ali nema limitiranu količinu proizvodnje. Osim kvaliteta i cijena ovog modela je u klasi grand Seika i on se prodaje po cijeni od 5.500 USD.

Kraj, ali samo za sada

Sa Prospex LX završavamo ovaj tekst o Seikovim ekskluzivama za nama udaljenu publiku.
Predstavili smo niz fascinantnih Seiko modela namijenjenih različitim tržištima širom sveta. Ovi satovi kombinuju vrhunsku tehniku i izuzetan dizajn, pružajući raznolikost i ekskluzivnost Seikovih kolekcija. Iako mnogi od ovih modela nisu dostupni na Balkanu, njihov dizajn i tehničke karakteristike svakako izazivaju divljenje i interesovanje i zahvaljujući internetu  možemo uživati u pogledu na ove izvanredne kreacije koje su predstavljene širom svijeta.

Da li vam se sviđaju predstavljene ekskluzive i da li biste voljeli da ih vidite u redovnoj prodaji i na našem tržištu? Vaše komentare i pitanja možete nam pisati na instagram profilu @sat_na_ruci.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.