Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi Zenith Chronomaster Sport u zelenoj!

Zenith u saradnji sa Aaronom Rogersom, njihovim brend ambasadorom.

Zenith Chronomaster Sport je najpopularniji Zenith, u to nema sumnje. Pored niza sjajnih Zenithovih modela u prošlosti ovaj sportski hronograf svojim dizajnom napravio je veliki prodor na tržište i pozicionirao Zenith u top 5 najprodavanijih brendova u 2022. godini. Veoma je tražen, nije skup u odnosu na kvalitet koji pruža a ja sam o njemu govorio i pisao nebrojano puta na ovom portalu.

Nedavno je predstavljen novi model sa čeličnim bezelom, koji je ponovo pokrenuo lavinu potražnje koja je malo splasnula u 2023. godini. Sa novitetom iz ovog teksta zainteresovanost se vraća u velikom stilu i velikom broju ali limitiranost proizvodnje može biti problem (kako za koga), jer je sat zaista lep.

izvor: Zenith

Aaron Rogers je zaštitno lice brenda Zenith. Sa ponosom ističe kvalitet i lepotu Zenithovih satova pojavljujući se u javnosti sa raznim modelima a ovog puta Zenith je odlučio da sa njim napravi jedan model koji će nositi njegovo ime. Naime, radi se o legendarnom profesionalnom igraču američkog fudbala, trenutno igrač Nju Jork Džetsa (New York Jets). Sa Green Bay paksersima osvojio se SuperBowl 2010. godine kada je bio izglasan za MVP.

izvor: Zenith

Čovek od stila sa velikom karijerom, kojeg prati epiteti stilizovanog muškarca na američkom kontinentu može biti, i jeste, odličan reprezent ovog švajcarskog brenda u Sjedinjenim Drđavama i šire. Novi Zenith Chronomaster Sport ”Aaron Rogers” Limited Edition poseduje karakteristike kao njegovi prethodnici: prečnik od 41mm sa debljinom čeličnog kućišta od 13.8mm. Narukvica je urađena sa dve završne obrade, baš kao i kućište: brušeno i sjajno poliranje. Kućište sa zadnje strane je prozirno kako bi se video Zenithov sjajni automatski mehanizam.

izvor: Zenith

Dobre stvari ne treba nikako menjati te je zadržan El Primero kalibar 3600, visokofrekventni automatski mehanizam koji radi na 5 Hz i obezbeđuje 60h rezerve rada. Osim standardne funkcije hronografa ovaj mehanizam može da prati i deseti deo sekunde, te centralna hrono-sekundara opisuje pun krug na brojčaniku za 10s umesto za 60s.

izvor: Zenith

Zahvaljujući saradnji sa Rogersom prvi put je viđen Zenith Chronomaster sa zelenim brojčanikom i zelenim keramičkim bezelom. Još od pojave Rolex Submariner Hulka, koji se pojavio skoro pre 20 godina, nije viđen ovako dobar ”zeleni sat”. Izbor zelene boje je bio očigledan izbor za ovu saradnju jer je to boja koja je pratila Aarona Rogersa kroz čitavu karijeru (boja timova za koje je nastupao ili nastupa). Zenith je ispratio ovaj detalj postavljanjem i zelene podloge za datum na poziciji između indeksa 4 i 5.

izvor: Zenith

Takođe, prvi put su na Chronomaster Sportu viđeni arapski časovni indeksi. Brojke od 1 do 12, sa izuzetkom 3, 6 i 9, ispisane su u krug brojčanika, ispunjene su SuperLuminovom i sviđaju mi se. Zaista, nisam nikada pre razmišljao o tome kako bi ovaj brojčanik uopšte izgledao bez button indeksa. Ovo može biti lepa budućnost za Zenith!

izvor: Zenith

Novitet je limitran na sega 250 primera i biće dostupan u radnjama širom sveta i za poručičvanje online putem Zenithovog sajta počevši od drugog novembra. Cena sata je 12.800 USD.
Za više informacija kontaktirajte Maestro Jewelers što pre!

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.