Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Prvi titanijumski TAG Heuer Aquaracer na solarno punjenje!

TAG Heuer napokon pozitivno iznenađuje publiku!

Ovo smo svi čekali-nošljivi TAG Heuer koji nije veći od 40mm. Danas je svetu predstavljen novi Aquaracer kompletnom napravljen u titanijumu sa novom vrstom mehanizma. Naime solarno punjivi TAG je izbačen prošle godine u okviru modela Aquaracer Professional 200 Solargraph, ali bio je izrađen u crnom čeliku (DLC coated steel). Ovo je prvi put da vidimo kompletno titanijumski Aquaracer u 40mm i to je ono što zajednici treba!

izvor: TAG Heuer

Šta je novo?

Naglašavam dimenziju od 40mm i to je prva lepa stvar koja mi upada u oko. Ova ronilačka serija predstavlja pravi dajver koji može sve da izdrži, ali dosadašnjih 44mm nije nošljivo. Jednostavno to je bio veliki sat. Publika je to glasno komentarisala, da ne kažem zamerala TAG-u, te je ova kompanija odlučila da ih posluša. Sada sa prečnikom od 40mm ovaj Aquaracer ima ozbiljnu budućnost.

izvor: TAG Heuer

Mehanizam na solarno punjenje, kojem se baterija NIKADA ne menja? Mislim da sam ovo negde već pročitao i čuo. Ah da, ovo može samo Citizen. Japanska kompanija bila je prva koja je lansirala solarni mehanizam i Eco-Drive tehnologiju, te je TAG Heuer odlučio da udruži snage sa njima kako bi napravio kalibar TH50-00, koji se nalazi u novom titnajumskom Aquaraceru. Naime, u saradnji sa La Joux-Perret (kompanija koja pravi solarne kalibre u švajcarskoj, ali je u vlasništvu Citizena), TAG je izradio kalibar koji se puni preko solarne ploče crno-sivog brojčanika.

izvor: TAG Heuer

Horizontalne šare na ciferu nisu izostale ni kod ovog Aquaracera, jer to predstavlja jedan od zaštitnih znakova ovog modela. Urađen je u tehnici sun-ray odsjaja (odsjaj na ciferu urađen kao motiv sunčevih zrakova koji se raspršuju iz centra). Kućište je napravljeno da izdrži najveće napore. Ovaj model treba posmatrati kao pravi tool-watch koji ima svrhu i koji vam može doneti mnogo toga za samo 2.840 evra.

Od dodatnih funkcija ovaj model je zadržao funkciju datuma na poziciji 3, koja je zaista korisna. Luminacija je sjajna. TAG Heuer je uvek briljirao sa luminacijom na Aquaracer modelu. Možete da vidite dve vrste luminacije na jednom ciferu: plavu i zelenu. Cilj različite luminacije je da vam odmah na prvi pogled bude jasno gde su minutara i sekundara-dve kazaljke koje su roniocima najbitnije za merenje vremena pod vodom.

izvor: TAG Heuer

Moje mišljenje o satu

Pun pogodak. Ukratko mislim da je to to. Zajednica je ovako nešto očekivala i dobila je. TAG Heuer ide u smeru preporoda nakon niza godina u kojima su stagnirali (da ne kažem nazadovali). Idu u korak sa vremenom i prošlogodišnje lasniranje DLC Aquaracera je bio pokazatelj da oni to mogu. Početak ove godine dokazuje da znaju i da će nam u narednim godinama priređivati lepa iznenađenja.

Konkretno solarni titanijumski Aquaracer je prava kombinacija! Prvo, solarno punjenje od svega 2 minuta izloženosti dnevnoj svetlosti puni vaš sat za celodnevnu upotrebu, dok izloženost od 20h puni bateriju za narednih 6 meseci korišćenja. Oni koji će nositi ovaj sat na plažama biće izloženi Suncu dobar deo dana što znači da će sat konstantno biti napunjen.

izvor: TAG Heuer

Druga važna stvar jeste titanijum. Izabrali su veoma kvalitetan Grade 2 Titanium sa lepom završnom obradom istog. Ja sam lično ljubitelj titanijumskih satova i ova novost me je obradovala, kao i cena. Očekivao sam zbog svih noviteta da će se TAG ubezobraziti i povećati cenu, ali su je podigli za svega 100 evra u odnosu na prošlogodišnji novitet. Biće dostupan od Februara meseca ove godine sa cenom od 2.840 evra. Ako ste ljubitelji TAG-ovih satova ovo će vam se svideti.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.