Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Novi zlatni Rolex Deepsea!

Watches&Wonders 2024 – sajam satova u Ženevi i svi noviteti!

Kao grom iz vedra neba Rolex je predstavio novitet kojem se reklo bi se baš niko nije nadao. Rolex Deepsea Ref. 136668LB koji je u celosti od žutog zlata! Zlatan sat u 44mm? Hm deluje poznato.

izvor: Rolex.com

Samo kućište Deepsea modela zadržalo je prečnik od 44mm, ali ovoga puta u novom “odelu” od žutog zlata. Osim novog materijala ono što je takođe novo jeste i nova plava boja bezela (keramičkog) kao i plava boja brojčanika. Ono što je sigurno jeste da plava boja zaista lepo deluje u kombinaciji sa žutim zlatom, ali da li je ovaj sat uopšte nošljiv. Poučeni iskustvom u slučaju zlatnog Yacht-Master II modela mislim da će ovo možda biti previše?

izvor: Rolex.com

Kada su tehničke specifikacije u pitannju, kalibar unutar Deepsea modela ostao je isti dobri stari i pouzdani 3235 sa funkcijom datuma i rezervom rada od dobrih 70h. Sam model dolazi na Oyster tipu narukvice sa sigurnosnom preklopnom kopčom i glidelock ekstenzionim sistemom za brzo proširenje narukvice.

izvor: Rolex.com

Ono po čemu je ovaj model upravo i stekao slavu jeste vodootpornost od 3.900m i to je ono što ostaje kako je zapovedano a osim triple lock sistema krunice ovaj model karakteriše i helium escape valvula. Poleđina kućišta napravljena je od RLX titanijuma.

izvor: Rolex.com

Cena Rolex Deepsea modela je neverovatnih 53.700 EUR.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.