Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi ROLEX GMT-Master II u čeliku

Watches&Wonders 2024 – sajam satova u Ženevi i svi noviteti!

Sportska linija Rolexovih noviteta obogaćena je sa dva nova GMT modela. Od početka godine nagađalo se o raznoraznim modelima a najglasnija je bila publika koja je željno isčekivala povratak crno-crvenog pilotskog Rolexa. E baš oni nisu dočekali da im se želje ostvare jer je Rolex otišao u drugom smeru sa čeličnim novitetima.

izvor: Rolex Instagram nalog

ROLEX GMT-Master II ref. 126710GRNR

Prvi novitet o kojem će se mnogo pričati i koji će od danas biti možda i tvoj dream-watch jeste najnoviji Rolex GMT-Master II ref. 126710GRNR u standardnom 40mm velikom čeličnom kućištu na Oyster tipu narukvice. Prošlogodišnji novitet sa crno-sivim bezelom u kombinaciji čelika i zlata ili samo u zlatu postao je najtraženiji novitet preko noći. Zaista je kombinacija crne i sive boje na keramičkom bezelu dobitna te je Rolex ove godine odlučio da ponudi potpuno čelični model sa ovom konfiguracijom.

izvor: Rolex Instagram nalog
izvor: Rolex Instagram nalog

Brojčanik koji prati novi tip bezela je veoma poznat publici jer se koristio u okviru prethodne reference 116710LN, model koji se predstavljen davne 2007. godine ujedno i prvi sat sa keramičkim bezelom. Crni cifer sa zelenom GMT kazaljkom. Veoma jednostavno a možda i pomalo dosadno. Verujem da je Rolex ovde ostavio prostora za napredak dodavanjem novih kombinacija brojčanika. Moram priznati takođe da model na jubilej narukvici izgleda baš agresivno dobro!

izvor: Rolex Instagram nalog

Cena ovih satova bez obzira sa kojom narukvicom odaberete je 11.200 evra. Ovo je možda i prvi put da su cene modela na Oyster i Jublije tipu narukvice izjednačene.

izvor: Rolex.com

ROLEX GMT-Master II ref. 126710BL

Veće iznenađenje predstavlja novitet sa potpuno novim bezelom a to je model referentne oznake 126710LB. U prošlosti je Rolex proizvodio ovaj sat čiji je nadimak bio Blueberry. Ili se bar smatralo da ga je Rolex pravio. Ostaje velika tajna i enigma da li je ikada rađen blueberry u vintage GMT-Master II seriji ali ostavimo to po strani i posvetimo se ovom 40mm velikom novitetu.

Rolexova linija čeličnih sportskih GMT modela nikada nije bila bogatija i luđa. U ovom trenutku za svakoga postoji po nešto. Dodavanjem u ponudu modela sa plavim bezelom, crnim ciferom i crvenom GMT kazaljkom Rolex je pronašao publiku koju nije imao do sada.

Drago mi je da vidim da se Rolex poslednje tri godine posvetio izmenama GMT-Master II serije koja je meni jedna od omiljenih. Cena ovo modela takođe iznosi 11.200 evra.

Sve o novitetima sa Watches&Wonders 2024 pratite na linku ovde.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.