Menu
satnaruci.jpg
Autor: Marija Nikolić

Osmi mart – vreme je da častimo same sebe!

Najbolji satovi za dame u rangu do 1.000 evra

Odabrati poklon za osmi mart nije nimalo lak zadatak, čak i ako ga same sebi kupujemo. Između toliko ponuđenih opcija vrlo je lako zbuniti se i pogrešiti u odabiru. Kao neko ko se bavi satovima i ko ih voli pristala bih da doživotno dobijam satove za apsolutno svaku priliku. A za konkretno ovu priliku (ili neku Vašu posebnu) za vas sam izdvojila najbolje satove u rangu od 500 do 1000 evra. A vi momci prepisujte jer se možda vašoj lepšoj polovini dopadne neki sat baš iz ovog teksta.

TISSOT Seastar 1000 (model: T1202101101100, cena: oko 550€)

Odmah na početku bih predložila sat marke Tissot koji u sebi poseduje kvarcni mehanizam sa datumom na poziciji šest. Klasičan model za svaki dan, lep i praktičan, pogotovo ukoliko ne želimo da odvajamo dodatno vreme za skoro svakodnevno podešavanje vremena kao na mehaničkom satu (pogledaj ovde razliku između kvarcnog i mehaničkog mehanizma).

Sat se vodi kao unisex model zbog veličine kućišta od 36mm, ali mislim da će se svideti damama koje preferiraju malo veće dimenzije sata. Kućište i narukvica su čelični, a sam sat spada u ronilačke, tako da ćete ovaj sat moći i da kvasite. Ovaj model potražite u Absolut Time radnji, koja je ovlašćeni uvoznik za Tissot za Srbiju.

Philip Watch (model: R8253597608, cena: 590€)

Iako postoji od 1858. godine, ovaj brend se tek skoro pojavio na našem tržištu i za sada pobrao dobre reakcije kupaca. Elegantan i efektan u svakoj kombinaciji boja, konkretno ovaj model je u čelik-roze zlato bojama, a kućište i narukvica su od nerđajućeg čelika. 

Safirni brojčanik ima cirkone na mestu markera, a na broju 3 se nalazi datum. Prečnik kućišta od 35mm se jako lepo nosi, za svaki obim ruke je, krasi ga nazubljeni (fluted) bezel kao i jubilee narukvica.

Ukoliko želite sličan model sa automatskim mehanizmom možete ga naći u boji nerđajućeg čelika i to u 32mm veličini kućišta (model: R8223597509, cena: 620€). Philip Watch satovi dostupni su u BPM radnjama.

HAMILTON Boulton (model: H13421611, cena: 680€)

Čuveni Hamilton, brend iz Swatch grupacije godinama se dokazuje u svetu satova po kvalitetu i estetski lepim satovima. Izdvojila sam ovaj model, ali zapravo ih možete još pronaći po sličnim cenama i jednako dobrog kvaliteta. 

Čelično kućište je prefinjenog izgleda i pravougaonog oblika (28x31mm), rimski brojevi označavaju markere, a završna obrada kućišta je visokog sjaja. Sat dolazi na kožnom kaišu teget boje (postoji isti model i na bordo kaišu), što se uklapa sa markerima koji su takođe u teget boji. Takođe kvarcni sat, sa odvojenom malom sekundarom kod broja šest. Dostupan u Bomar-u.

Maurice Lacroix Aikon Tide (model: AI2008000003000, cena: 810€)

Za ljubitelje sportskih satova, izabrala sam model švajcarskog brenda Maurice Lacroix.

Ovaj model namenjen je svim poštovaocima prirode, kreiran u saradnji sa kompanijom Tide, napravljen je od reciklirane plastike koja se izvlači iz okeana.

Karakteristična gumeni kaiš integrisan je u kućište sata prečnika 40mm. Sat je takođe unisex model, međutim rekla bih da odlično stoji na ženskoj ruci u sportskim prilikama bez obzira što je većeg kućišta. Integrisani kaiš od kaučuka mu daje obliji, finiji izgled tako da se jako lepo i udobno nosi. Pored ovog modela u crnoj boji možete naći još kombinacija u vedrijim bojama.

CERTINA DS Action (model: C0322071111600, cena: 950€)

Švajcarski brend deo Swatch grupacije, u sebi nosi automatski mehanizam Powermatic 80.611 i pojačan je jedinstvenim Certininim patentom zvanim DS odnosno Double Security (Dupla Sigurnost) i odnosi se prvenstveno na vodootpornost. To podrazumeva da svaki Certinin sat ima safir kristal staklo, kružni dihtung oko ključa, dva kružna dihtunga oko krunice i dodatni dihtung na poklopcu kućišta. Takođe ovaj mehanizam ima i datum, i impresivnu rezervu snage od 80h.

Brojčanik je izrađen od sedefa, a po njemu raspoređeno 8 dijamanata na mestu markera, dok na broju 3 stoji datum. Takođe veličina kućišta od 34.5mm ovaj sat čini elegantnim i decentnim modelom. Certina modeli dostupni su takođe u Bomar radnjama.

HAMILTON Jazzmaster (model: H32275890, cena: 1.055€)

Još jedan ženski sat brenda Hamilton koji se nalazi u kućištu od 30mm govori o tome koliko se Hamilton potrudio da napravi mali damski sat, ali veoma efektan. Safirni cifer koji krase 12 dijamanata na mestu markera ne može da ne privuče pažnju, a u isto vreme da ostane nežan i sofisticiran. Ovaj model u sebi ima automatski mehanizam ETA 2681 sa datumom i rezervom od 38 sati. Šta dodatno ukrašava i ističe ovaj sat jeste njegova jarka boja kaiša u zelenoj boji koji mu odlično pristaje. Odličan izbor cena-kvalitet.

Nadam se da sam vam bar malo pomogla u odabiru i dala ideju kako biste sebe ili druge častili. Svaki od ovih modela ima varijacije u bojama, narukvicama pa i u mehanizmima, tako da slobodno pogledajte i ostale satove koje nude pomenute radnje u Srbiji.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.