Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi Moonswatch sa zlatom je stigao!

”Tresla se gora, rodio se miš”

Prošlo je tačno godinu dana otkako je svet satova doživeo veliki šok. Swatch je u kolaboraciji sa Omegom predstavio jedan od najtraženijih satova na svetu: Moonswatch. Ovi obojeni biokeramički modeli odaju počast Omega Speedmasteru i 11 nebeskih tela iz Sunčevog sistema, uključujući Mesec i Sunce.

Nikada pre svet satova nije doživeo toliko interesovanja za jednim satom. Nikada pre ljudi nisu kampovali ispred radnje i spavali na ulicama dva dana ranije kako bi kupili jedan sat. I to nije trajalo samo nedelju dana, to je trajalo čitave godine. Sve to je zasluga male cene i odličnog dizajna koji je Swatch sa Omegom implementirao u ovakav sat. Cena je 250 evra a satova je čak 11, što znači da za svakoga ima po nešto.

Izvor: Swatch

I kako je hype polako splasnuo i interesovanje za Moonswatchom opalo, Swatch je odlučio da napravi novi model i da se vrati u igru. Danas je svetu predstavljen ovaj novitet: Swatch x Omega Moonswatch ”Mission to Moonshine Gold”. Zapravo u ovom novitetu nema ničega novog osim sekundne kazaljke koja je napravljeno od pravog zlata. Korišćeno je Moonshine zlato koje se koristi za izradu najprefinjenijih Speedmaster modela.

Izvor: Swatch

Ovaj novitet neće odmeniti Mission to the Moon u standardnoj kolekciji. Postaće deo standardne kolekcije od postojećih 11 modela. Omega i Swatch su se poigrali sa maštom publike koja je zamišljala mnogo šarenih noviteta a dobila je zapravo biokeramički Moonswatch sa pravim zlatom u sebi. Opak potez.

Izvor: Swatch

Interesantan je detalj da se zlatna kazaljka prozivodila isključivo tokom punog Meseca u Februaru. Zato će se prodavati danas 7. Marta na pun Mesec u svega četiri grada u svetu: Cirih (Švajcarska), Tokyo (Japan), Milano (Italija) i London (UK). Nastavak prodaje je naznačen za sledeći pun Mesec i u ostalim većim gradovima u svetu, a nadamo se i u Beogradu.

Izvor: Swatch

Cena je nepoznata za sada (pišem tekst 5 minuta nakon što je sat predstavljen) tako da očekujte mali update uskoro, ali zbog korišćenog zlata očekujem da će cena biti veća u odnosu na 250 evra.

Swatch je opet to uradio. Predstavili su novitet početkom marta meseca, svega 20 dana pred veliki sajam satova u Ženevi. Watch & Wonders se održava ove godine po drugi put, posle sajma u 2022. od 27.03-02.04. Kažem ponovo su to uradili. Ukrali su šou. Moj prijatelj Dušan mi je juče poslao sliku koja najbolje opisuje čitavu situaciju. Verujem da će i vas nasmejati.

saliva ilustracija preuzeta sa Instagram profila Brodinkee

Šalu na stranu novi Moonswatch je odličan. Siguran sam da će pokupiti puno pohvala i kritika kao i modeli iz prethodne godine. Šta imate vi da kažete o ovom novitetu?

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.