Menu
satnaruci.jpg
Autor: Marija Đurković

Povratak legendarnog Piageta Polo

“Za sve postoji razlog, i za svaku svrhu pod nebom postoji vrijeme. Vrijeme da se rodi i vrijeme da umre, vrijeme da se sruši i vrijeme da se izgradi, vrijeme da se kamenje pobaca i vrijeme da se kamenje sakupi. Vrijeme da se ćuti i vrijeme da se govori!” Danas se vrijeme ogleda u prošlosti, prošlosti na koju nas kroz sadašnjost podsjeća Piaget!

Bitka za prevlast, previranje vlastodržačke klase, modna intrigantna neizvjesnost, put ka budućnosti ili pak ka Armagedonu neizvjesne činidbe. Evolucija usmjerena ka prošlosti, otkrivanje Jupiterovog satelita, lansiranje prve evropske rakete, Stiven Winberg dobija Nobelovu nagradu, te Piaget nam predstavlja svoj novitet Polo. Prepoznajete li sličnosti sa davnom 1979. godinom? Intenzitet visokog napona je jednako jak, neizvjesnost je pred nama, no nagovještaj svjetlosti je isti, sjaj zlata “novoviđenog” Piaget Polo modela.

izvor: Piaget

U svrhu proslavljanja 150. godišnjice brenda, Piaget nam predstavlja Polo 79, istoimenu te vizuelno gotovo jednaku verziju modela iz 1979. godine, nošenu od strane Majlsa Dejvisa, Bjorna Broga te brojnih znamenitih ličnosti tog perioda. Benjamin Comar, izvršni direktor kompanije Piaget nam model predstavlja sljedećim riječima, “Izazov je bio ne oštetiti šarm originalnog djela, a održati ga aktuelnim!” Upravo to je i učinjeno. Kruto zlatni dizajn, kultna neprekidna narukvica sa oštrim ivicama i brušenim linkovima, unisex veličina kućišta svakako da ključno karakterišu identični, nepromjenjen duh Polo časovnika.

izvor: Piaget

“To je dragulj koji daje vrijeme!” Satovi današnjice variraju od osobito ekstravagantnih modela, u čijem posjedstvu se nalaze brojne funkcije, do izrazito funkcionalno robusnih časovnika od nerđajućeg čelika. Piaget predstavlja svojevrsni balans, balans između nosivosti, elegancije, te smjernog tona satne primarne funkcije, od koje su se današnji noviteti prilično udaljili, a to je upravo prikazivanje vremena. Ovaj model svakako da je značajno obilježio Piagetovu istoriju, prodavao se za čak 20 000 dolara, što je današnjih čak 90 000 istoimene valute.

izvor: Piaget

Primarne izmjene ogledaju se u satnom mehanizmu, tanki kvarcni mehanizam zamjenjen je novim približno tankim automatskim mehanizmom, kalibra 1200P, te debljine od samo 2.35 mm. Samonavijajući mehanizam sa mikro-rotorom urađenim u zlatu, na kome se nalazi Piagetov grb, zaista je fascinantan. Rezerva snage iznosi do 44 sata. Promjer kućišta ranijeg Polo časovnika iznosio je 34 mm (ili nešto manje), dok ažurirana verzija je nešto veća, riječ je o veličini od 38 mm.

izvor: Piaget

Narukvica sata je integrisana, u potpunosti redizajnirana kako bi se dostigla maksimalna fleksibilnost pri nošenju, linkovi (kao i cijeli sat) su potpuno sastavljeni ručno. Posmatrajući predivni zlatni cifer primjećujemo da je Piaget zadržao ustaljene dvije kazaljke, bez prisustva same sekundare.

izvor: Piaget

Sat je napravljen od osamnaestokaratnog žutog zlata, promjera je pomenutih 38mm, te debljine 7.35 mm. Piaget Polo 1979. godine, nije bio u limitiranom izdanju, novopredstavljeni model će biti u limitiranoj proizvodnji. Cijena iznosi 73 000 USD.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.