Menu
satnaruci.jpg
Autor: Jovan Jovanović

Luksuz kojem težimo za dan zaljubljenih

Dan zaljubljenih se približava. Zapravo već je tu.

Kako god ga zvali i slavili, ukoliko ga slavite, simbolika tog datuma može biti takva da sebi, ili svojoj emotivnoj partnerki poklonite jedan lep detalj, koji će nositi i na intimnijem delu tela i pamtiti dok je živa. Naravno, časovnik.

Naš predlog za takav izbor, ovog dana zaljubljenih, dolazi iz porodice luksuznih proizvođača švajcarskih satova – Chopard. Poznat pre svega po svojim hronografima, trkama, ali i svom ,,Haute Horlogerie“ L.U.C. odeljenju, Chopard je poznat i po svojoj ženstvenoj liniji – Happy Sports, kao potomka čuvenih kolekcija Happy diamonds. Kolekcija Happy Sport amblem je Chopard kreativnosti.

izvor: Chopard

Slobodno vrteći dragulji, koji plešu između dva safirna kristala časovnika, potiču iz davne 1993. godine, kada je Chopard postao prvi Maison koji je spojio čelik i dijamante, sa idejom da mali dijamanti čine velike stvari.
Pred nama je dakle, ženski časovnik sa izuzetnim pedigreom. Časovnik nosi referentnu oznaku Chopard 278578-6002.

izvor: Chopard

Prečnika 36 mm, izrađen je od kombinacije čelika i roze zlata, debljine 12,15 mm, sa 7 dijamanata finoće od 0.35 karata. Prelepi cifer je u nijansama zelene boje – od svetlije ka tamnijoj, sa takozvanim MOP ciferom (mother of pearl) koji se idealno uklapa u smisao ovog časovnika. Sa prednje strane nalazi se – ne jedno – već dva safirna stakla (između kojih se nalaze dijamanti), dok se sa zadnje strane nalazi jedno providno safirno staklo, koje daje na uvid pokretački motor ovog časovnika – automatski mehanizam.

izvor: Chopard

Mehanizam radi na 4 herza odnosno 28.800 poluoscilacija u satu, sa rezervom rada od 48 časova. Kaiš je izrađen od fine kroko kože, sa kopčom od nerđajućeg čelika. Na samom ciferu nalaze se rimski brojevi (12, 3, 6, 9) sa kombinacijom elegantnih markera u vidu linije za ostale časove. U kombinaciji sa oznakama Chopard, Automatic i Swiss Made, cifer je sveden na pravu transevrazlu jednostavnosti, budući da šetajući dijamanti već stvaraju simpatičnu dozu konfuzije.

izvor: Chopard

Mehanizam je korektno dekorisan, sa svedenom dozom ženevskih talasa, koji predstavljaju sasvim solidan ukras u izradi, i 25 dragih kamenčića koji su inkorporirani u mehanizam. Uvek nasmejana, raspoložena i ljubazna lica dočekaće vas u u radnji ,,Maestro Jewelers“ koja se nalazi u Beogradu u ul. Nušićeva br. 12a, gde se časovnik može pogledati i kupiti, u kom ambijentu ćete možda lakše razumeti i njegovu cenu koja iznosi 1.545.984,00 dinara (jedan milion petstotina četrdeset pet hiljada devetstotina osamdeset četiri) ili 13.213 evra!

izvor: Chopard

Citatom iz jednog od najpoznatijih filmova o dijamantima, ostavljamo vas u razmišljanju o ideologiji iza ovakvog časovnika: ,,Najtvrđa stvar koja se može naći u prirodi, reže staklo, sugeriše brak, a valjda je i zamijenila psa kao djevojčinog najboljeg prijatelja“. Baš ovaj časovnik predstalja naš izbor i preporuku za kupovinu povodom predstojećeg emotivnog praznika, punog ljubavi, razumevanja, plemenitosti i dobrote.

Ukoliko takva osećanja ne gajite prema danu zaljubljenih, tu je i Sretenje. Obradujte patriotu u njoj.

OSNOVNO:

Brend: Chopard
Model: Happy Sports ref. 278578-6002
Tip: Elegantan
Materijal kućišta: Nerđajući čelik-Roze zlato
Narukvica: kožni kaiš
Prečnik: 36mm
Debljina: 12,5mm
Cifer: Zeleni sedef (MOP-mother of pearl)
Tip stakla: Safirno staklo (x2)
Bezel: Roze zlato

MEHANIZAM:

Kalibar: dekorisana Sellita SW300-1
Funkcija: Analogno vreme; Datum
Rezerva snage: 48 časova
Način pogonjenja/navijanja: Automatsko navijanje

CIJENA I DOSTUPNOST:

Dostupnost: Maestro Jewelers, Beograd
Cijena: 13.213 EUR (salonska)

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.