Menu
satnaruci.jpg
Autor: Marija Đurković

Predstavljamo novi Jaeger LeCoultre Reverso One

Umjetnička ekspresija artdekovskog stila, iluzija naturističke prodornosti, duet florinog horologiumskog spoja elegantne ekspresije i diksretnosti zdanja predstavljenog u obliku jedinstvenog dijamantskog ukrasa na dvoličju vremena, Reverso!

Časovnik kojem dugujemo snove i unutrašnje težnje, inspiracija estetskog vrhunca koja rukovodi svakim satnim ljubiteljom ka pravcu koji je odveć poznat ali jednako neočekivan i turbulentno nepredvidiv, brend čija djelatnost ostaje zabilježena svakim novitetom kao odrazom ideje, avangarde bezvremenskog obitavanja, Jeger LeCoultre. Reverso je jedna od najpoznatijih serija pomenutog brenda koja svoj unikatno elegantni dizajn unapređuje iz godine u godinu, što potvrđuju plasirani noviteti.

izvor: Jaeger LeCoultre

Nedavno smo svjedočili plasiranju Cartier novih modela inspirisanih Safari stilom koji je vizuelno opredjelio modele Animal Jewelry serije ka životinjskim oblicima “dijamantske prirode”. Sada nam Jaeger LeCoultre predstavlja novitete Reverso One serije, jednako inspirisane prirodom, no riječ je o florinom stilu. Pomenuti brend prepoznatljiv je po osobenosti kreiranja “dvoličja” časovnika, te je ovaj put iskoristio poleđinu modela kao slikarsko platno sa luskuznom paletom, na kojem su smještene raznobojne kreacije cvjetnih motiva.

Kao inspiracija estetskog umjeća i dekorativne vještine uzete su dvije cvjetne vrste, rajska ptica i hibiskus, isti su predstavljeni u primarne tri varijacije limitiranih izdanja. Posmatrajući predstavljene modele primjećujemo vrhunsku umjetnost izrade ogledanu u svakom detalju predstavljenih glamura. Postavljanje dragulja, idealno objedinjenje sa kućištem urađenim u 18k roze zlatu, zaista iziskuje više stotina radnih sati na svakom primjerku. Svakako da je očigleda inspiracija čuvenim Art Deco stilom, koji je zaista od krucijalne važnosti po sam brend, te nije prva inspiracija pilikom predstavljanja noviteta.

Tropski stil preovladava cjelokupnom pozadinom kućišta, a primjetan je i na bočnim stranama istog, te je savršeno usklađen uz sedefni cifer. Briljantni dijamanti smješteni su širom horologijumskih unikata, te osim poleđine krase lugove, kao i vidljive bočne strane kućišta. Pajonaž tehnika svakako da iziskuje posebnu pažnju, ista se ogleda u posebnom načinu emajliranja uz tanušne komadiće 24-karatnog zlatnog lista putem kojih se idealno dodaje sjaj toplim nijansama zelenih, narandžastih i plavih boja.

Kombinacija preko 10 nijansi emajla je osim opisanog estetskog produkta, donijela i potvrdu umjeća rukovanja uz izuzetan nivo spretne stručnosti nephodne za postizanje unikatnih boja kućišta. Krunica časovnika urađena je u roze zlatu sa propratnim dijamantom u cnetralnom dijelu. Na sedefno bijelim brojčanicima smješteni su arapski brojevi crne boje, kao i kazaljke sa sate i minute. Isti je diskretno uokviren na rubovima, suptilnim linijama roze zlatne boje. Predstavljene modele pokreće mehanizam na ručno navijanje kalibra 846, frekvencije 21 600 VpH, odnosno 3 Hz.

Isti posjeduje rezervu do 38 časova, a debljine je 2.9 mm, promjera 13 x 15.20 mm, sačinjen je od zasebne 93 komponente, a titular je i 18 dragulja. Noviteti su limitirani u 10 primjeraka za svaku varijaciju. Cijena istih je nepoznata. Plasirani modeli svakako da predstavljaju idealan primjer tekovine civilizacijskog napretka ogledane u časovničarskoj umjetnosti. Svaki primjerak rađen je preko 120 časova, stoga su i sami produkti tehnički vrhunci ogledani kroz “Vetruvijevu” preciznost i “Dalijevu” ljepotu momenta estetske izrade.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.