Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Rolex kupio Bucherer!

Važna vest za svet satova!

Neočekivana vest pogodila je svet satova pre dva dana: Rolex, najveći brend satova na svetu kupio je najvećeg ritejlera (retailer) na svetu Bucherer. Ove dve kompanije imaju istoriju saradnje duže od jednog veka. Zajedno su dostigli velike rezultate jer su se u samom startu prepoznali kao potencijalni partneri.

izvor: Internet

Bucherer, kompanija koja ima oko 100 prodajnih mesta širom sveta u kojima uglavnom prodaju Rolex satove otkupljena je od strane Rolexa i pripojena Rolex Grupaciji koja je svake godine sve veća. Nije strana informacija da Rolex otkupljuje značajne partnere koji im utiču na posao i pomažu u istom, ali su to do sada bile manje kompanije koje su bile u problemu. Kupovina najvećeg partnera u lancu je jasan pokazatelj da Rolex želi više za sebe.

izvor: Internet

Podsetiću vas da je Bucherer prva radnja u kojoj je primenjen novi sistem Rolex Certified Pre Owned, a koji evo skoro godinu dana kasnije ne daje neke posebne rezultate (bar ja ne znam osobu koja je kupila sat preko ovog sistema poslovanja). Sada je Bucherer otkupljen i moguće je da je Rolexova želja da napravi još centralizovaniji sistem poslovanja u kojem će kontrolisati apsolutno sve.

izvor: Internet

Vreme će pokazati šta je Rolex naumio ali najavljeno je otvaranje još jedne fabrike jer kako stoje stvari jedna nije dovoljan za potražnju koju imaju.

Da li ste znali da Rolex godišnje proizvede i proda oko 1.250.000 satova ukupne vrednosti od 10 milijardi dolara? Nakon shvatanja koliko su ove brojke velike (poređenja radi Tudor proizvede i proda oko 350.000 satova godišnje) možda Rolexov potez kupovine Bucherera postane jasniji.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.