Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Jacob&Co predstavio potpuno novi model!

Neočekivan i sjajan novitet stiže nam iz sveta luksuza!

Jacob Arabo. Tako glasi ime čoveka koji je idejni tvorac jednog od najluksuznijih brendova u svetu satova. Počeo je rano uz oca i nakit, polako uvideo priliku u svetu satova, povezao te dve stvari i danas je vlasnik kompanije za koju skoro svi znaju.

Jacob Arabo (levo) i njegov otac (desno) kao i sat sa kojim je sve počelo; izvor: Jacob&Co

Novi model o kojem ćete u nastavku više saznati dolazi u svega 43mm prečniku i odaje počast jednom satu za koji je gospodin Arabo posebno vezan. Naime, kada je imao 13 godina od svog oca na poklon je dobio Wakman Dual Time zlatni sat. To je bio početak njegove ljubavi prema satovima. Već naredne godine cela porodica se seli u New York, gde i kada počinje Arabova karijera.

Radio je u radnji sa nakitom a zatim otvorio svoju malu radnju u New York Diamond District-u. Kao što sam napisao vrlo brzo je uvideo potencijal u satovima i počeo više njim da se bavi. Vremenom je bivao sve sigurniji u sebe, zadobio poverenje nekih poznatih američkih muzičara i osnovao sopstveni brend koji je danas jedan od najpoznatijih na svetu.

izvor: Jacob&Co

Svoje znanje, a pre svega želju da se ocu zahvali na jedan večan način, Jacob Arabo je dizajnirao novi Jacob&Co sat koji podseća na sat koji je njega uveo u ovaj svet. Novi Jacob&Co “The World Is Yours” Dual Time Zone proizveden je u roze zlatu i prečnika je 43mm. Debljina kućišta je 14mm a dok posmatrate sat iz profila iamte utisak da je i deblji zbog zakrivljenog sferičnog safirnog stakla. Ove dimenzije čine novi Jacob jednim od njihovih najmanjih i najnošljivih satova.

izvor: Jacob&Co

Novi sat pokazuje dve vremenske zone istovremeno ali ne uz pomoć GMT bezela ili GMT kazaljke. Na plavom lakiranom brojčaniku koji je blago zakrivljen nalaze se dva podbrojčanika. Svaki od njih je zaseban analogni sat sa sopstvenim kazaljkama, bez sekundne. Gornji podbrojčanik ukrašen je zlatnim detaljima i rimksim časovnim indeksima dok je donji sa arapskim brojevima.

izvor: Jacob&Co

Pored ovih podbrojčanika, sa leve i desne strane, nalaze se laserski izgravirani kontinenti kako bi se već na prvi pogled stekao utisak da se radi o satu koji možete nositi bilo gde na planeti Zemlji a opet znati vaše lokalno i vreme kod kuće. Sat pokreće automatski mehanizam kućne radinosti zasnovan na ETA kalibru. Oznaka je Calibre Jacob & Co. JCAA11, radi na 28.800 vibracija po času i obezbeđuje rezervu od 42h.

izvor: Jacob&Co

Biće proizvedeno svega 999 primeraka po ceni od 57.000$. Dostupnost preko Jacob&Co butika, te za više informacija posetite njihov sajt.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.