Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Defile satova poznatih na Met Gala 2023

Takmičenje u outfitu ili u što boljem satu?

Do sada nisam pisao o Met Gala događaju i o najinteresantnijim satovima sa istog pa bih vas uputio kroz par rečenica šta je Met Gala.
Met Gala je godišnji dobrotvorni događaj koji se odigrava svakog prvog ponedeljka u Maju. Cilj ovog ekskluzivnog događaja je prikupljanje novca za godišnju modnu izložbu koju organizuje modno odeljenje Met muzeja. Svake godine, određuje se tema izložbe što je ujedno i dress code za učesnike na Met Gala događaju.*

*Organ vlasti-portal na štiklama, Ivana Ćirković, 2019.

Mnoge poznate osobe koriste ovaj plemeniti skup da se obuku što gore i neki će možda reći da nemam ukusu za modu i savremene trendove ali pojedine osobe baš preteruju. Zato je dobro da se bavim satovima i u nastavku ću vam pisati o 5 odličnih satova (i normalno odevenih ljudi) koji su se pojavili na rukama veoma poznatih ljudi. Uživajte.

Roger Federer

Roger Federer se u stilu James Bonda pojavio na Met Gala večeri noseći Dior odelo. Kako bi upotpunio svoj stajling na ruku je stavio najnoviji Rolex 1908 napravljen u belom zlatu sa crnim brojčanikom. Ovaj novitet predstavlja prvi pravi time-only dress watch koji je Rolex proizveo u 21. veku i Federer je prva osoba koja se sa ovim satom pojavila u javnosti. Logično, ko će drugi Roger će prvi (kada je Rolex u pitanju)?!
Cena ovog modela u Rolex radnjama iznosi 23.300 dolara.

izvor: Instagram profil Sat na Ruci

Remi Malek

Elegantno do bola. Biće da sam subjektivan, ali kada je Cartier Tank u pitanju ne možete reći da mu nije mesto u priči kada je neophodan jedan dress sat. Možda nema boljeg. Oni koji kažu da ima neka napišu koji je to! Kombinacija crne kroko kože, zlatnog kućišta i crnog brojčanika je neumoljiva. Ubitačna. Kada na to dodate belu Prada košulju sa prslukom, koju je Remi Malek nosio, ova kombinacija dobija na težini.
Cena ovog modela je oko 12.000 dolara.

izvor: Instagram profil Sat na Ruci

Anitta

Pravo niotukda pojavila se brazilska pevačica Anitta koja je na zglobu ruke nosila Roger Dubuis Velvet Platinum napravljen u 38mm! Preko duge bele rukavice nosila je ovaj sat sačinjen od 813 bezbojnih dijamanta ukupne težine od 52 karata. Cena ovog modela koji je limitran na samo 8 primeraka je zapanjujućih 1.417.000 dolara!

izvor: Instagram profil Sat na Ruci

Stormzy

Britanski reper se po nepisanom pravilu na svakom većem događaju pojavljuje sa ovim satom. Da ne lažem i ja bih ga nosio na ovakva okupljanja i ne bih imao dilemu šta satviti na ruku, jer se radi o fantastičnom Patek Philippe Nautilus ref. 5711/110P-001. Nauitlus napravljen u platini sa baguette dijamantskim fabričkim bezelom je veoma redak i veoma skup sat.
Ovaj sat sa crno-sivim brojčanikom i baguette časovnim indeksima ima tržišnu cenu od oko 600.000 dolara!

izvor: Instagram profil Sat na Ruci

James Mcavoy

Osim Cartiera koji drugi brend vam padne na pamet kada se traži luskuzan elegantan sat? Tako je, to je Jaeger LeCoultre. Njihov model Reverso je pravo malo umetničko delo i ove godine je na Watches and Wondersu dominirao sa novitetima. Jedan takav na zglobu ruke na Met Gala 2023 nosio je glumac James Mcavoy. Radi se o modelu Tribute Chronograph koji je napravljen u roze zlatu sa prelepim skeletonizovanim brojčanikom kroz koji se vidi hrono kalibar. Sa druge strane nalazi se crni brojčanik. Reverso je zaista magičan sat.
Cena ovog sata je 37.400 dolara.

izvor: Instagram profil Sat na Ruci
Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.