Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Sat napravljen od taloga kafe i košta 25.000 evra ?!

Ako je neko mogao da napravi nešto neočekivano to je onda Hublot!

Inovacija je srednje ime brenda Hublot. Uz inovativnost ova kompanija mnogo vodi računa o održivosti i zaštiti životne sredine. Poslednji u nizu dokaza da je ovo savremena kompanija koja posluje po najnovijim i najprihavljtivijim postulatima je njihov novi Big Bang Unico koji je, pazite sada ovo, napravljen od recikliranih aluminijuskih kapsula Nespreso kafe i taloga iste!

izvor: Hublot

Ovo je prvi sat u istoriji čovečanstva koji je izrađen od kafe i pratećih stvari koji se koriste kako bi se popila kafa. Obe švajcarske kompanije udružile su snage u želji da na što bolji način upotrebe ostatake od Nespreso proizvoda i napravili su ni manje ni više nego luskuzan sat.

izvor: Hublot

Ovaj novitet izrazito zelene boje biće proizveden u limitiranoj seriji od svega 200 primeraka. Tehničke karakteristike su ostale iste kao na svim dosadašnjim Big Bang Unico modelima: 42mm je prečnik kućišta, safirno staklo, vodootpornost 100m i automatski mehanizam na samonavijanje HUB1280 Unico sa rezervom od 3 dana.

izvor: Hublot

Nespreso sat se razlikuje po sledećim karakteristikama. Bezel i kućište ovog sata proizvedeni su od recikliranih aluminijumskih kapsula koja se koriste u Nespreso aparatima za kafu. Ti delovi polirani su sa mat i velikim sjajem (satin finishing and polished case) koji su zelene boje. Da ne dođe do zabune: u ukupnom procentu kućišta 28% je procenat dela u kojem je korišćen reciklabilni materijal od kafe i kapsula od kafe. Pečat ove kolaboracije je i Nespreso logo koji se nalazi na zelenoj krunici umesto slova H na koje smo navikli.

izvor: Hublot
izvor: Hublot

Drugi još neverovatniji detalj jeste kaiš ovog sata. On je proizveden od taloga kafe koji ostaje u Nespreso aparatima nakon upotrebe. I tog ralzoga na ovom kaišu možete da vidite sitne tačkice i pegice jer se radi o recikliranom organskom materijalu koji je prethodno korišćen. Pored gumenog uz ovaj sat dolazi i kaiš od tkakine koji je dobijen od već pomenutih materijala a koji je izrađen u kolaboraciji sa kompanijom SingTex, Nespresovim partnerom koji je već radio razne proizvode od recikliranog taloga od kafe.

izvor: Hublot

Cena ovog sata je 25.200 evra. Ukoliko vam se dopada sat I elite više informacija o dostupnosti kontaktirajte domaćeg uvoznika za ovaj brend a to je Maestro Jewelers.

Da li je ovo budućnost koju Hublot vidi pre svih nas ili još jedna u nizu mnogih kolaboracija sa limitiranim modelima?

izvor: Hublot
Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.