Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi Seiko 5 x Rowing Blazers

Treća i možda najlepša kolaboracija do sada.

Rowing Blazers je američki brend garderobe koji nosi sjajan savremeni pečat u vidu jakih boja i kreacije za mlade ljude i oni koji se tako osećaju. Njihovom garderobom dominiraju sjajni materijali i neretko jarke boje čime su se istakli od konkurencije u velikoj Americi. Taj pionirski duh prepoznala je i kompanija Seiko koja je do sada sa Rowing Blazersom sarađivala na dva projekta izrade limitranih modela satova.

izvor: Rowing Blazers x Seiko

Pre svega par dana predstavili su poslednji, treću po redu, kolaboraciju sa četiri Seiko 5 modela i novim bojama brojčanika, koji će se odlično uklopiti uz njihovu garderobu.

izvor: Rowing Blazers x Seiko

Seiko 5 x Rowing Blazers

Od Seika ovde imamo prepoznatljivo sportsko kućište u 40mm prečniku i bez ronilačkog bezela, koji smo možda navikli da viđamo na Seiko 5 Sport seriji. Pokreće ga automatski mehanizam 4R36, Seikova izrada sa dodatnim funkcijama dana i datuma u mesecu. Rezerva ovog modela je 40h.

izvor: Rowing Blazers x Seiko

Idealan trenutak da se na tržište plasira letnji sat. Uz garderobu koju proizvodi Rowing Blazers odlično će se slagati nove boje brojčanika uz prepoznatljive časovne indekse koje imaju satovi u ovoj kolaboraciji. Model sa belim brojčanikom referentne oznake SRPJ71 ima najlepše indekse koji su šareni a sve u cilju razbijanja monotonije belog brojčanika.

izvor: Rowing Blazers x Seiko
izvor: Rowing Blazers x Seiko

Ovi noviteti su unisex varijante koje mogu nositi i muškarci i žene. Čak model sa roze brojčanikom može da bude muški model, zašto da ne. Seiko i Rowing Blazers odlučili su se za Pink Panter” nijansu roze boje, koja je veoma upečatljiva i moje skromno mišljenje je da je ovo najlepši novitet od sva 4.

Tu su još modeli sa ljubičastim i žutim brojčanikom. Posmatrajući ovo sa strane, onako objektivno, ne mogu da ne kažem da mi ovi noviteti deluju kao prikriveni Seikov pokušaj da zavlada tržištem na kojem su već Citizen Tsuyosa i Swatch Moonswatch nesumnjivo nedodirljivi. Sve i da jeste namera da se tako nešto uradi nadam se da su spremni da proizvedu više od 888 satova koliko je planirano.

izvor: Rowing Blazers x Seiko
izvor: Rowing Blazers x Seiko

Svaki model ima zanimljivu sekundaru koja je obojena crveno-sive boje. Ispis brenda Seiko i oznaka 5 nalaze se na istoj poziciji kao i uvek a naziv američkog brenda je iznad pozicije 6. Na ciferu je sve skladno i lepo urađeno osim luminacije koja se nalazi iza časovnih indeksa. Na ovim krupnim kadrovima možete videti kako je luminacija nevešto i nesrazmerno nanešena iza metalnih časovnih indeksa.

izvor: Rowing Blazers x Seiko

Proizvodnja će biti limitirana i svaka boja će biti proizvedene u svega 888 modela. Cena satova je 495$ što je za Seiko 5 Sport malo jača cena, ali imajte na umu da je ovo kolaboracija iz koje obe strane moraju da izvuku profit. Za svega nekoliko dana rasprodate au prve količine belog i roze primerka, što je za mene očekivano. Ponavljam, roze model ref. SRPJ67 je najlepši. Ostale reference su SRPJ69 za žuti model i SRPJ65 za ljubičasti model.

izvor: Rowing Blazers x Seiko

Više o čitavoj kolaboraciji i poručivanju možete pogledati ovde.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.