Menu
satnaruci.jpg
Autor: Marija Nikolić

Zmija na ruci-novi Bulgari Serpenti kojem vaša dama neće odoleti!

Egzotika na vašoj ruci!

Ako volite dijamante u kombinaciji sa još dijamanata (plus još malo) onda je kuća Bulgari izbacila pravi sat za vas. Još i ako vam se sviđa upečatljiv dizajn pored koga nećete ostati neprimećeni obratite pažnju na sledeće modele. 

Zašto je Bulgari dobar sat

Poznata juvelirsko-časovnicarska kuća osnovana jos 1884. godine, prvenstveno je bila poznata po luksuznom nakitu, a njihov nakit se nosio i po Holivudu. Glumice Elizabet Tejlor, Odri Hepburn, Sofia Loren, Gina Lolobridjida kao i manekenka Naomi Kembel su samo neke od mnogih koje je privukao ovaj dizajn. Pored dijamanata, poznati su i po korišćenju velikog raznobojnog kamenja, kao što su smaragdi, rubini, safiri, tanzanit, peridot, kao i mnogi drugi. Priznaćete da vas već mami ovaj brend pri samom čitanju. 

izvor: Bulgari

Majstori svog zanata, kakvi jesu, uspevaju decenijama da implementiraju skupoceno kamenje u svoje satove i naprave prava mala umetnička dela. Najpoznatiji model Serpenti, san svake savremene dame, prvi put je prikazan publici jos ‘40ih godina prošlog veka. Od tad redovno su rađene varijacije, odnosno kombinacije materijala, žuto, belo i roze zlato, ali i čelik, sa dragim i polu dragim kamenjem.

Danas, kada nas malo toga može iskreno očarati, možemo reći da je ovom kolekcijom Bulgari još jednom dokazao svoju kreativnost i kako previše boja i kamenja zapravo nikad nije previše i time nas definitvno oborio s nogu.

Noviteti

Bulgari je ušao u 2023. godinu na velika vrata. U svojoj novoj kolekciji, prepunoj boja i novih oblika možemo naći i neke “suptilnije” kao što je novi model “Mosaica”. Dizajn je nastao na osnovu mozaika koji su krasili Karakaline terme u Rimu, gde se i proizvode Bulgari nakit i satovi. Cifer u kućištu od belog zlata ispunjen je dijamantima i safirima u bojama od nebo plave to tamno plave. Prečnik ovog sata je 37mm. Ceo bezel, kućište i narukvica su takođe optočeni dijamantima, a zadnja strana kućišta je otvorena i može se videti kalibar kućne radinosti (in-house) BVL 191, naravno kvarc. Cena ovoj lepotici je ogromnih 130.000 evra!

izvor: Bulgari

Bogati voćni aranžman sa vašeg stola je prenet direktno na Allegra modele. Hrabri, ali istovremeno i nežni dizajn ovih modela pokazuje umeće juvelira, časovničara ali i dizajnera na jednom mestu. Na površini od samo 36mm nalazi se kućište od 18k roze zlata, 82 dijamanta, i 8 različitih dragih kamenja, a Mother of Pearl cifer je ukrašen sa 12 dijamanata na mestu markera. S obzirom na ovu količinu dragog kamenja raspoređenih u obliku raskošnog cveta oprostićemo im još jedan sat sa kvarcnim mehanizmom. Ovaj model Bulgari ceni za 26.700 evra!

izvor: Bulgari
izvor: Bulgari

Kao treći model, i rekla bih najpoznatiji nalazi se model iz kolekcije Serpenti. Osnovni model ove kolekcije kao što smo rekli datira jos iz ‘40ih godina, vremenom se menjao od ovalnog do kruškastog oblika kakav je danas, i čije kućište još više podseća na zmijinu glavu. Modeli koji nisu isključivo za crveni tepih, kao prethodna dva, ali su svakako jednako ukrašeni vrednim kamenjem ostaviće svakog bez daha. Ova kolekcija, Serpenti Tubogas Infinity, nam predstavlja osnovnu verziju ovog modela u roze zlatu sa 131 dijamantom ukoliko odaberete model koji ima produženu narukvicu sa jednim obavijanjem oko zgloba, odnosno 172 dijamanta za Serpenti sa dva dodatna kraka.

Cena modela sa duplom narukvicom je 61.400 evra, dok za model koji će se oko vaše ruke obaviti tri puta moraćete da izdvojite 79.000 evra!

izvor: Bulgari

Moje mišljenje

Na stranu što sam strastveni zaljubljenik u Bulgari brend, kako nakita tako i konkretno Serpenti modela, ovu kolekciju doživljavam vrlo efektnom, skoro pa vrednom muzeja. Kuća sa istorijom kakvu sa sobom nosi Bulgari, dizajin, kvalitet izrade, kredibilitet samog brenda ne mogu biti zanemareni, čak i ako ovi modeli nisu vaš stil. 

Osnovna verzija recimo Serpenti modela iznosi oko 6.000e, ako na to dodamo silne dijamante i drugo drago kamenje cifra može da stigne i do 140.000e. Naravno ovde nam je svima jasno da smo odavno prestali da plaćamo sat i sam mehanizam, i da zapravo kupujemo skupoceni nakit, pogotovo kad imamo na umu da se u svim ovim modelima nalazi kvarcni mehanizam, ali i to im možemo oprostiti. 

I za kraj, citirala bih Endija Vorhola koji je rekao “Smatram da je obilazak Bulgarijevog butika kao odlazak na najbolju izlozbu moderne umetnosti.

Stoga, uživajte!

Izvor: Bulgari YouTube
Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.