Menu
satnaruci.jpg
Autor: Dušan Tadin

 SPINNAKER je spreman za leto, a vi?

Velika dilema!

Spinnaker tradicionalno nastavlja da oduševljava, kako kvalitetom, tako i dizajnom! Do sada sam kod svakog njihovog noviteta vrlo lako uspevao da izdvojim svoj favorit kada su boje u pitanju, sada sam baš bio u dilemi, nijanse su presudile! Verovatno ni vi nećete moći da se odlučite koji od novih Flues GMT modela da odaberete, ali koji god da uzmete, ovoga leta neće sići sa vaše ruke, bar sa moje ne bi sišao!

Izvor: Spinnaker

U pitanju je model sa GMT funkcijom koji nam dolazi sa kućištem izrađenim od nerđajućeg čelika sa prečnikom od 43mm, razdaljinom između lugova od 51mm, visinom od 13mm i širinom narukvice pri kućištu od 22mm. Vodootpornost je klasifikacije 150m, što osiguravaju ušrafljujući poklopac kućišta kao i ušrafljujuća krunica smeštena na poziciji 3. Svi modeli stižu na Beads of rice čeličnoj narukvici kao i gumenom kaišu čija boja savršeno prati boju brojčanika i bezela sata.

Izvor: Spinnaker

Kad smo kod bezela, u pitanju je bezel pokretan u oba smera sa podeocima za obeležavanje druge vremenske zone. Insert bezela izrađen je od stakla sa luminacijom na podeocima, i podeljen je u dve boje, kao i kod drugih modela sa GMT funkcijom. Sat pokreće japanski automatski mehanizam kalibra NH34 koji pored GMT funkcije poseduje i prikaz datuma, a odgovara Seikovom kalibru 4R34.

Izvor: Spinnaker

Pored bezela, izuzetno upečatljiv detalj na ovom modelu je cifer, odnosno boje cifera koje nam je Spinnaker predstavio. U pitanju su Dark Cerulean Blue, Tropical Green, Deep Grey, Forest Green i Moon White. Naziv brenda Spinnaker i oznaka da je reč o GMT modelu smešteni su na poziciji 12, naziv modela smešten na poziciji 6, dok je prozor sa prikazom datuma smešten na pozicji 3. Preko cifera nalazi se safirno staklo sa anti-refleks premazom.

Izvor: Spinnaker

Pored standardnih pogodaka sa odabirom boja, kvalitetom izrade, kvalitetne završne obrade, kod ovog modela primetio sam korak napred koji je Spinnaker napravio kod određenih detalja. Stakleni insert na bezelu, safirno staklo sa anti-refleks premazom, sve se češće pojavljuju kod noviteta koje nam predstavlja ovaj brend, naravno ništa novo, ali eto, malo više pažnje je posvećeno tim detaljima. Kada sam obrađivao neke njihove prethodne novitete i listao specifikacije malo sam umeo da slegnem ramenima kada pročitam „mineralno staklo“ i „aluminijumski ili keramički insert na bezelu“, nije loše, ali pokazali su da to može lepše i bolje.

Izvor: Spinnaker

Cena Spinnaker Flues GMT Automatic modela iznosi 465,95€ i moguće ga je poručiti na zvaničnoj online prodavnici ovog brenda.

Samo jedno pitanje imam za vas, koji novi Flues GMT biste vi najviše voleli da nosite ovog leta?

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.