Menu
satnaruci.jpg
Autor: Marija Đurković

Vacheron Constantin Overseas, manje veličine

Škrinja sveopšte tajne časovničarstva, dragulj Medičijevskog zdanja, Bordžijeve enigmatske forme otrova, čestice prokletstva u tečnosti vode života Polovog kompasa, prekomorski hodočasnik, orion tempusa Overseas!

izvor: Vacheron Constantin

Neprikosnovenost estetskog utopizma horologijumske tvorevine predstavljena je 1996. godine, od strane zlatne karike “Trostruke krune”, od strane Vacheron Constantin-a. Overseas je nedostižni finalni produkt neprevaziđene elegancije na čeliku, ili pak zlatu, elegancije ogledane u svakoj konturi, odsjaju, detaljima koji su krucijalni činioci konačnog zdanja umjetnosti, objedinjenje efektne umjerenosti, časovnik koji je omaž samom sebi, jedinstveni unikat, autentičnost prožeta kroz rajski sjaj satnog neba!

izvor: Vacheron Constantin

Svaki brend posjeduje sui generis razvitak koji ga čini izuzetnim, kroz plasiranje prvih modela koji će obilježiti brend, preko limitiranih modela, pa sve do predstavljanja novih serija, kompanija stasava i kreira svoju mapu budućnosti na časovničarskom tržištu, kreira putanju koja će ga učiniti posebnim! Vacheron Constantin je monah među podvižnicima, Atila među vlastodršcima, Overseas u beznađu estetskog poltronstva datejust-a. Danas vam predstavljamo kultnu seriju u manjem promjeru, namjenjenu damama kao i hrabrijem muškom populusu.

izvor: Vacheron Constantin

Cijelokupni sat je urađen u 18-karatnom roze zlatu, svakako da vizuelni dojam posebno izdvaja Malteški krst, u čijem obliku je kreiran bezel, a predstavlja i prepoznatljivi logo brenda. Sveoubuhvatan dojam, upućuje nas na pojmljivanje ovog sata kao svojevrsnog vida teleportacionog ključa, kreacije koja nas ne čini racionalnim bićima, odvaja nas od materijalistickih granica, okupira naš um i svijest u jednu jedinstvenu tačku, poput ruže vijetrova na 22-karatnom kreatoru života ovog časovnika, mehanizmu čija velelepnost oduzima dah. Krucijalna promjena u odnosu na prethodne modele je promjer kućišta časovnika, koji su dostupni u dvije varijacije.

izvor: Vacheron Constantin

Model koji je titular dijamantskog bezela, promjera je 35 mm, dok s druge strane imamo “jednostavniji” dizajn modela čiji je bezel polirane završne obrade, a isti je promjera 34.5 mm. Overseas predstavlja kultnu seriju brenda, koja je potpuno vizuelno inspirisana pomenutim logoom. Unutar kućišta smješten je tamno plavi brojčanik, prodorne boje sa visokosjajnom obradom. Na njemu se nalaze štapićasti indeksi elegantne izrade koji posjeduju luminiscenciju, kao i vrlo sofisticirano obrađene tanke kazaljke. Funkcija datuma zlatnog okvira i bijele pozadine nalazi se na poziciji tri. Model promjera 35 mm, titular je čak 90 zasebnih dijamanata, koji ovaj novitet čine dosta glamuroznijim.

izvor: Vacheron Constantin

Debljina kućišta časovnika čija je unisex namjena jasno izražena od strane kompanije, iznosi 9.33 mm, a vodootpornost modela seže do 150 m, što je vrlo impresivno. Predstavljeni noviteti dolaze na propratnoj zlatnoj narukvici, no predstavljena je i opcija izbora na gumenom i kožnom kaišu, usljed ugrađivanja interchangeable funkcije. Uprkos materijalu koji je korišten za izradu sata, model posjeduje neporecivu sportsku notu, ogledanu i u samom nazivu sata, koji nas asocira na vodene sportove, te mogućnost stavljanja plavog teksturisanog kaiša, doprinosi ovoj prvobitnoj ideji.

izvor: Vacheron Constantin

Časovnike pokreće anti-magnetski mehanizam na automatsko navijanje kalibra 1088/1, frekvencije od 4Hz, 26 dragulja, te rezerve do 40 časova. Mehanizam je sačinjen od 144 zasebna dijela, a debljine je 3.83 mm. Cijena noviteta bez dijamantskog bezela iznosi 52 000 USD, dok model sa dijamantskim bezelom košta 58 500 USD.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.