Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

CITIZEN x PANTONE: Kolekcija boja!

Citizen u saradnji sa Pantone osvježava vrijeme u novoj paleti boja

Citizen Tsuyosa je sat koji je definitivno obilježio 2023. godinu. Izrađen od visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika, ovaj sat kombinuje univerzalne dimenzije s integrisanom narukvicom i safirnim staklom čineći vrhunski izbor za svakodnevno nošenje. Ono što izdvaja Tsuyosu iz mnoštva jeste veliki izbor prelijepih cifera u odvažnim bojama, a možda najvažnije, vrlo povoljna cijena čini ovaj model najpoželjnijim satom ove godine.

izvor: Citizen Official

Detaljnije predstavljanje ovog Citizen modela Strahinja je uradio u tekstu Japanska škola dominantnosti: Citizen Tsuyosa.

Kada je Tsuyosa prvi put predstavljena, ponuđena su četiri različita modela sa brojčanicima u crnoj, plavoj, zelenoj i žutoj boji. Kasnije su se pojavili dodatni modeli u još atraktivnijim bojama, a definitivno se izdvojio model sa svijetlo plavim ciferom koji je vrlo brzo ponio i nadimak ’’Tiffany Tsuyosa’’.

Druga serija atraktivnih cifera; izvor: Citizen Official

Bilo je za očekivati da će iz Citizena iskoristiti popularnost koju ovaj model ima, te da ćemo u narednom periodu imati priliku da vidimo široku paletu cifera, a najnovija linija je najavljena u avgustu ove godine i boje su prosto nevjerovatne.

Citizen je prepoznao popularnost ovog modela i, kao rezultat toga, u avgustu ove godine predstavio je novu liniju s fascinantnim bojama pod nazivom Nowstalgia “A New Spirit”. U suradnji s Pantone-om, globalnim liderom u oblasti boja, predstavljena je limitrana serija od pet novih modela.

izvor: Pantone Official

Pantone je svjetski poznata kompanija koja se specijalizirala za sisteme boja i pruža standardizovane boje za dizajnere, proizvođače i umjetnike. Njihov najpoznatiji proizvod je Pantone Matching System (PMS), koji omogućava precizno određivanje boja pomoću jedinstvenih kodova. Pantone boje igraju ključnu ulogu u dizajnu proizvoda, mode, grafike i drugih kreativnih industrija te često služe kao referenca za usklađivanje boja na različitim medijima i materijalima.

Citizen x Pantone: Kolekcija Boja

S obzirom da niko ne razumije snagu boja kao Pantone, nije iznenađenje da je Citizen odabrao baš ovog partnera sa željom da obogati Tsuyosa kolekciju.

Nova kolekcija nazvana je Nowstalgia “A New Spirit” i čini je 5 novih modela. Boje u paleti predložili su stručnjaci za boje iz Pantone Color Instituta i posebno su pripremljene za CITIZEN. Pet novih Tsuyosa satova dolazi sa sledećim bojama: Peaceful Green, Glowing Blue, Blazing Red, Dreamy Pink i Warm Sand (zvat ćemo ga Salmon/losos).

Warm Sand
Blazing Red
Dreamy Pink

Sve boje su inspirisane 1999. godinom i u skladu sa tim kolekcija je limitirana i svaki model se radi u ograničenoj seriji od 1.999 komada.

Osim cifera koji je predstavljen u novoj paleti boja, ostale specifikacije Tsuyose su ostale nepromijenjene, tako da i dalje imamo sat širine 40mm izrađen od čelika sa integrisanom narukvicom i vodootpornosti od 5 bara. U unutrašnjosti sata je unaprijeđeni kalibar 8210 sa 40 sati rezerve snage i opcijama ručnog navijanja i zaustavljanja sekundne kazaljke.

Glowing Blue
Peaceful Green

Nove Tsuyosa modele prati i posebno pakovanje, izrađeno u Pantone bojama, koristeći ekološki prihvatljive materijale.

S obzirom da je u pitanju limitirana kolekcija, novi modeli dolaze sa malo višom cijenom u odnosu na prethodne verzije. Limitirani modeli će se prodavati po cijeni od 410 USD, a za sada će biti dostupni isključivo u Hong Kongu. Međutim, s obzirom na popularnost prethodnih serija, možemo očekivati da će Pantone kolekcija uskoro biti dostupna i na drugim tržištima, uključujući i Evropu.

Novo pakovanje; izvor: Citizen Official

Za više informacija, posetite Citizenov zvanični sajt i otkrijte svijet Citizen Tsuyosa satova.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.