Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Cristiano Ronaldo spašava svet polovnih satova

Fudbalski superstar se prvi put javno uključio u svet satova!

Mnogima koji prate ovaj portal i generalno svet satova poznata je činjenica da je Cristiano Ronaldo zaljubljenik u satove. Njegova kolekcija broji na 50-ak skupocenih satova a dominiraju iced-out modeli. Portugalac je ljubitelj dijamanata na satovima i poseduje neke piece unique modele od par miliona evra. Neke je i zaboravio u Beogradu…

Sve ovo je manje-više poznato ljudima u ovom našem svetu ali juče je svetom odjeknula informacija da Cristiano ulaže novac u satove. Njegova kompanija Cristiano SA, koja je neka vrsta investicionog fonda, uložila je mnogo miliona evra u kompaniju Chrono24 (nepoznata je tačna cifra ali se pretpostavlja da nije manja od 50.000.000 evra).

izvor: Chrono24

Chrono24 je nemačka platforma, koja je započela sa radom davne 2003. godine. Nekome to i nije davno ali u to vreme Internet prodaja satova je bila ravna nuli a oni se smatraju pionirima onoga što danas zovemo Internet prodaja polovnih satova. Chrono24 je najveća platforma na svetu na kojoj se u svakom trenutku nalaze oglasi za preko 500.000 satova ukupne vrednosti skoro milijardu evra…

Danas, 20 godina kasnije predstavljaju vodeće svetsko tržište satova koje diktira cene modela na sekundarnom tržištu. Ono što se pojavi na Chrono24 po određenoj ceni smatra se relevantnim, te ostali trgovci preuzimaju cene sa tog sajta radi sopstvenog poslovanja.

izvor: Chrono24

Cristiano i njegova agencija uvideli su potencijal i uložili veliku svotu novca u akcije ove kompanije, te je Ronaldo sada jedan od vlasnika. Pre njega to su učinile još neke velike investicione grupe u svetu a poslednja u nizu je kompanija koja je u vlasništvu najbogatijeg čoveka na svetu Bernard Arnault.

Ulaganjem jednog od najboljih fudbalera svih vremena vrednost kompanije Chrono24 dostigla je magičnu cifru od milijardu dolara.

Ostaje da vidimo kako će Ronaldovo ulaganje uticati na tržište satova, jer ako Chrono24 kvalitetno i pametno iskoristi novac i uticaj može se desiti stabilizacija tržišta luksuznih satova koje je u padu poslednjih godinu dana.

Da li možemo očekivati ponovni rast cena satova u sledećoj godini?

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.