Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Sat napravljen samo za Srbiju: Cvstos Jetliner ”Ponos Srbije”

Sperma nam se nešto novo?

Kompanija Cvstos je jutros objavila informaciju da postoji šansa da započnu limitiranu proizvodnju sata koji će biti urađen u čast Republike Srbije. Ova kompanija dolazi iz švajcarske gde je 2005. godine gospodin imena Sassoun Sirmakes odlučio da osnuje sopstvenu firmu u saradnji sa još jednim gospodinom- Antonio Terranova. Njih dvojica su zahvaljujući dugogodinjem iskustvu započeli svoju avanturu u proizvodnji luksuznih sportskih satova specifičnog oblika.

Da, njihov oblik će vas podsetiti na Richard Mille ili Franck Muller i to nije slučajno, pogotov ne u slučaju Franck Mullera. Gospodin Sassoun Sirmakes je sin predsednika Franck Muller Watchland Group Vartana Sirmakes-a što znači da je od malih nogu bio okružen FM satovima koji su bili pravi hit 2000-ih godina.

Cvstos se pozicionirao kao luksuzni brend satova sportskog izgleda u cenovnom rangu od oko 10.000-15-000 evra za osnovne modele, a neretko njihov zlatni ili turbijon modeli mogu premašiti i znantno veće cifre.

Danas su objavili vest da će uskoro započeti sa proizvodnjom modela Jetliner ”Proud of Serbia” po uzoru na Franck Muller koji je to uradio pre svega nekoliko meseci. Moguće je da to ima veze i sa otvaranjem nove radnje u Beogradu koja će prodavati Franck Muller i Cvstos modele ”Kazimirowa Jewelry and Watches”, pa na taj način ova švajcarska kompanija želi da isprati trend koji je započeo Franck.

Cvstos Jetliner ”Proud of Serbia”; izvor: Cvstos

Model Jetliner dolazi u čeličnom kućištu sa PVD premazom crne boje i na gumenom kaišu. Kako piše Cvstos na svom zvaničnom Instagram nalogu proizvodiće se u limitiranoj seriji od 20 primeraka u čeliku i 20 primeraka u roze zlatu. Cifer ovog sata je skeletonizovan sa zlatnim grbom u centru na kojem se nalazi prepoznatljivi srpski orao i krst. Veoma lep detalj i ako smem da primetim lepši model nego što je Franck Muller uradio (slika ispod).

Franck Muller Vanguard ”Proud of Serbia”

Za sada Cvstos nije iskomunicirao o ceni ovog modela, za koji nema zvanične potvrde da je počeo da se proizvodi. Pretpostavka je da će ući u porizvodnju vrlo brzo, jer verujem da će lako pronaći svoje klijente širom sveta. Pretpostavljam da će cena čeličnog modela biti oko 15.000 evra dok zlatan model može otići i na 30.000 evra. Ostaje da vidimo šta će se na kraju desiti u celoj ovoj najavi, ali potencijalno imamo lep primerak.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.