Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Defile satova poznatih na dodeli Oskara

Ko je osvojio Oskara? To ste već verovatno saznali ali koji sat su nosili Oskarovci to ćete saznati u ovom tekstu.

Dodela 96-og Oskara po redu prošla je kao što je bilo očekivano. Prošlogodišnji film Openhajmer osvojio je čak 7 nagrada i to one najvažnije: za najbolju režiju – Kristofer Nolan; za najbolju sporednu mušku ulogu – Robert Dauni Džunio i najbolju mušku ulogu – Kilijan Marfi! Najbolja glumica u protekloj godini je Ema Stoun a najbolja sporedna glumica je Devajn Džoj Rendolf. Svi su oni nosili satove na rukama osim Eme Stoun kojoj je ovo drugi Oskar a tek joj je 35 godina!

Ipak svi Oskrovci ostali su u senci Rodžera Federera, Metjua Mekonahia i Džona Sine. Videćete zašto!

Kilijan Marfi – najbolji glumac

Već nakon premijere i prvog dana prikazivanja filma Openhajmer mnogima je bilo jasno da je Oskar već osvojen. Po režiji Kristofera Nolana, glumac, koji je svima prirasta srcu nakon uloge Tomija Šelbija u seriji ”Peaky Blinders”, zablistao je u glavnoj ulozi profesora Openhajmera koji je ”dizajnirao” atomsku bombu. Kilijan je, podižući zlatnu statuu u vis, na ruci nosio Omegu. Zadivljujuće je kako je Omega vešto pre par godina ušla u svet Holivuda i kako iz njega izvlači ono najbolje.

izvor: Sat na Ruci Instagram profil

U prošlogodišnjoj verziji ovog teksta sam istakao istu stvar. Omega je započela saradnje sa mnogim mladim i talentovanim glumcima i time sebi obezbedila najbolji marketing na svetu. Kilijan Marfi je na ruci nosio Omega De Ville Prestige u 40mm čeličnom kućištu sa sivkastim brojčanikom i zlatnim rimskim indeksima. Cena ovog sata iznosi oko 6.200 evra.

Robert Dauni Džunior – najbolja sporedna muška uloga

Čovek od stila! Držeći dirljiv govor i trofej u jednoj ruci Robert Dauni Džunior je nosio predivni i elegantni JLC Reverso Tribute Chronograph u roze zlatu sa dva lica. Oskarovac je nosio sat sa one lepše strane sa koje se nalazi skeleton brojčanik. Ovo je jedan od najboljih izbora za ovu priliku! Cena ovog modela u JLC buticima iznosi oko 39.500 evra.

izvor: Sat na Ruci Instagram profil

Ke Huy Quan i Brendan Frejzer – prošlogodišnji Oskarovci

Čovek koji se vratio na velika vrata posle više od 3 decenije odsustva nosio je prošlogodišnji novitet Cartier Santos-Dumont Skeleton u roze zlatu, koji ste imali prilike da vidite eksluzivno na našem Youtube kanalu u vlog iz Ženeva (sajam satova 2023.).

izvor: Sat na Ruci Instagram profil

Najbolja muiška uloga za prošlu godinu pripala je još jednom povratniku Brendanu Frejzeru. On je jedan od mnogih glumaca koji su prihvatili saradnju sa brendom Omega te je na ovogodišnjoj dodeli Oskara nosio Omega Constellation Sedna Gold model namenjen muškarcima prečnika 41mm.

izvor: Sat na Ruci Instagram profil

Rajan Gosling

Uloga u filmu Barbi mu nije donela Oskara ali jeste svetsku slavu, tj. da budem precenziji novi nalet svetske slave jer se već radi o veoma poznatom glumcu. Za vreme muzičkog nastupa u roze odelu na dodeli Oskara Rajan Gosling je nosio TAG Heuer Carrera Plasma Diamant d’Avant-Garde. Radi se o 36mm velikom satu u belom zlatu sa sivim teksturnim ciferom na kojem se nalazi roze dijamant koji je izrađen u laboratoriji. Časovni indeksi na ovom satu urađeni su od baguette sečenih dijamanata dok je krunica izrađena od istog materijala kao i logo na ciferu – rose lab growth diamant. Cena ovog sata je 100.000 evra!
Rajan Gosling je zaštitno lice brenda TAG Heuer.

izvor: Sat na Ruci Instagram profil

Devajn Džoj Randolf- najbolja sporedna ženska uloga

Glumica koja je sjajno iznela svoju ulogu u ”Bartonovoj akademiji” je osvojila nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu u 2023. godini. Prilikom dodele nagrade na njenoj ruci je uočena Omega Constellation u 28mm belom zlatu sa meteorit brojčanikom – Omegin ovogodišnji novitet. Devajn je takođe među glumcima koji su ostvarili saradnju sa brendom Omega.

Kord Džeferson – najbolji adaptirani scenario

Priznajem – nisam neki poznavalac ovih nagrada i zapravo ne znam šta je osvojio Kord Džeferson ali znam da je među prvim ličnostima u svetu koji se pojavio u javnosti sa novim belim Omega Speedmaster Moonwatch Professional modelom. Nije prošlo ni 7 dana od svetske premijere a Kord je u saradnji sa Omegom odlučio da isti odabere za svečanost na 96th Academy Awards. Ovaj novitet košta 9.100 evra i još uvek izaziva burne reakcije širom sveta. Vaše mišljenje o ovom novitetu?

izvor: Sat na Ruci Instagram profil

Rodžer Federer

Bivši svetski broj jedan u tenisu i doživotni ambasador Rolexa prisustvovao je dodeli Oskara 2024. On je bio u manjini noseći Rolex što je veoma važno naglasiti. Ne pamtim da sam pisao tekst i obrađivao neki svetski skup poznatih ličnosti u kojem je Rolex bio u manjini. Ovog puta su viđene svega tri osobe sa Rolexom a svakako da je Federer privukao najveću pažnju (zbog sata) noseći Rolex Daytona ”Le Mans” u belom zlatu sa savremenim Paul Newman brojčanikom.

izvor: Sat na Ruci Instagram profil

Metju Mekonahi

Svakako najneočekivanija vest u svetu satova sa sinoćne dodele Oskara je svakako sat koji je nosio glumac koji skoro da ne nosi satove. Čovek kojeg zaista retko viđamo da nosi luksuzne satove (ili satove uopšte) sinoć se pojavio na dodeli Oskara noseći ekstravagantni i veliki Jacob & Co. Jean Bugatti – model nastao kao produkt saradnje kompanije Jacob&Co i Bugatti Automobiles a sam model nosi naziv najstarijeg sina osnivača ove kompanije – Jean Bugatti. Radi se o 46mm velikom i 16mm debelom satu napravljenom u roze zlatu.

izvor: Sat na Ruci Instagram profil

Jasno je da se radi o marketingu koji je Jacob&Co uspeo da ugovori sa Metjuom od kojeg se uopšte nije očekivalo da se pojavi sa nekim luksuznim satom na ruci. On je ipak to uradio noseći skoro 300.000 evra vredan Jacob&Co. Bravo za marketing tim Jacob&Co!

Džon Sina

Ovaj čovek je zaista neverovatan. Pa zar je pomislio da ga niko ne vidi te se pojavio poptuno go na bini prošlovečernje dodele Oskara? Šalim se (ali samo odabrani znaju foru sa Džon Sinom i ”You cant se me”). Stvarno se zvezda američkog rvanja pojavila gola na bini noseći na sebi samo sat na ruci! Kakva reklama za Rolex koji ovakvu reklamu verovatno nije ni tražio. Ali ju je dobio… Džon Sina je na ruci nosio sat koji nosi veoma dugo a to je Rolex Explorer II sa polarna belim brojčanikom prečnika 42mm.

izvor: Sat na Ruci Instagram profil

To je ukratko bila lista najzanimljivijih ličnosti i njihovih satova na dodeli 96-og Oskara. Ko vas je najviše iznenadio svojim odabirom?

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.