Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

Avantura može da počne uz novi Hamilton

Hamilton je predstavio novog pouzdanog saputnika za istraživanje i avanturu.

Brend Hamilton je definitivno jedan od ”Best Bang for Your Buck” (prim. autora: izraz koji se koristi da opiše situaciju u kojoj dobijate najviše za uloženi novac).
Tim sat_na_ruci je već nekoliko puta obrađivao Hamilton modele iz ličnog iskustva i o tome možete pročitati u Strahinjinom i mom tekstu.

Sa novim modelima koji su predstavljeni prije par dana Hamilton zadržava sve epitete koji su mu ranije pripisani.

izvor: Hamilton

Kada se pomene Hamilton, mene to automatski asocira na kvalitetne vojne satove, odličnih perfomansi i povoljne cijene, svoju legendarnu priču ovaj brend nastavlja sa novim i uzbudljivim modelom – Hamilton Khaki Field Expedition. Ovaj sat donosi sa sobom duh prošlosti i viziju budućnosti na svakom zglobu koji ga nosi.

Savremeni avanturisti, planinari i ljubitelji klasike pronaći će sve što im treba u novom modelu. Hamilton Khaki Field Expedition se ne oslanja samo na svoju bogatu tradiciju već donosi i svježu dozu inovacije. Ovaj sat je simbioza klasičnog i modernog, kombinujući eleganciju sa funkcionalnošću.

izvor: Hamilton

Meni najdraža stvar koju Hamilton radi jeste predstavljanje skoro svih svojih modela u više dimenzija, te na taj način pokrivaju sve zahtjeve korisnika. Hamilton Khaki Field Expedition dolazi u dva različita prečnika, 37mm i 41mm, prilagođavajući se svakoj veličini zgloba i ličnom ukusu. Kućište od brušenog čelika odiše snagom i izdržljivošću i sa navojnom krunicom i safirnim staklom, ovaj sat je vodootporan do dubine od 100 metara, čineći ga savršenim saputnikom za avanture. Dodatni plus kod ovog kućišta jeste smanjena razdaljina od luga do luga u odnosu na klasične Khaki Field modele i visina ispod 12mm, tačnije 11,45mm se odlično nosi na svakom zglobu. Kod obe dimenzije širina narukvice/kaiša je 20mm i lako se mogu kombinovati sa raznim tipovima narukvice, od klasične kožne, preko nato, pa do čelične narukvice.

izvor: Hamilton

Dostupan u klasičnim bojama kao što su crna, bijela i plava, Khaki Field Expedition privlači pažnju svojim minimalističkim brojčanikom. Bijeli model mi se najviše sviđa i ima taj neki Explorer vibe. Nadam se da će u budućnosti obogatiti kolekciju sa ciferom vojno zelene i braon boje, jer mi se te nijanse posebno sviđaju na Field satovima. Khaki Expedition se fokusira na osnovne funkcije – prikaz sata, minuta i sekundi, bez datuma, što postaje sve češći trend u poslednje vrijeme. Kazaljke i indeksi su obogaćeni Super-LumiNova luminacijom, osiguravajući izvanrednu čitljivost čak i u uslovima slabog osvetljenja.

izvor: Hamilton

Ono što čini ovaj model posebnim je njegov bezel. Bezel je rotirajući sa oznakama za strane svijeta (kompas) i to mi je najdraži dio ovog modela. Ranije sam pisao koliko me oduševljava opcija kompasa na satu kada sam pisao o Alpinist i Prospex Field modelima. Rotirajući prsten sa označenim stranama svijeta omogućava vam da koristite sat kao navigacioni alat. Na osnovu pozicije Sunca i pravca kazaljke sata, možete odrediti svoj kurs, što je posebno korisno u ekstremnim situacijama kada se izgubite u prirodi. Kako se određuju strane svijeta uz pomoć analognog sata i sunca, možete se posjetiti u udžbenicima iz geografije ili na linku.

izvor: Hamilton

Unutar ovog sata kuca Hamilton H-10 mehanizam, automatski mehanizam sa rezervom snage od čak 80 sati. Mehanizam H-10 je u stvari ETA Powermatic 80, a u ovom slučaju to je verzija sa 25 rubina i bez plastičnih dijelova. (prim. autora: kontroverza koja prati Powermatic 80 i upotrebu sintetičkih/plastičnih dijelova u mehanizmu) Powermatic 80 je baziran na čuvenom ETA 2824-2 kod koje je rezerva snage unaprijeđena i iznosi 80 časova. Ovaj mehanizam odlikuje i NIVACHRON™ spiralna opruga koja je daleko otpornija na magnetna zračenja i ima povećanu otpornost na promjenu temperature i udarce, što se savršeno uklapa u namjenu ovog modela. Mehanizam je vidljiv kroz prozirno zadnje kućište, a njegov otvoreni rotor dodaje dašak elegancije.

izvor: Hamilton

Cijena Hamilton Khaki Field Expedition sata je pristupačna s obzirom na kvalitet i funkcionalnost koju nudi. Možete birati između kožnog kaiša ili narukvice od čelika, prilagodivši ga svom ličnom stilu. Cijena se kreće od 950 EUR za modele na kaišu do 1.200 EUR za modele na čeličnoj narukvici.

Uz Hamilton Khaki Field Expedition sat na svom zglobu, bićete spremni za svaku avanturu koja vam se nađe na putu.

izvor: Hamilton

Ovaj sat spaja prošlost sa budućnošću, čineći ga savršenim saputnikom za modernog istraživača i ljubitelja avantura, a Hamilton je ponovo dokazao da umije da spoji tradiciju i inovaciju u jedinstvenom dizajnu.

Za više informacija, posetite Hamiltonov zvanični sajt i otkrijte svijet Field modela.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.