Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Frederique Constant Highlife Edition Caron

…sat sa ukusom. Kada se časovničarsko umeće spoji sa kuliranskim onda nastaje umetnost!

Ne dešava se često da se svet kulinarstva spoji sa lepotom časovničarstva, ali kada se to desi stvari brzo postaju “ukusne”, jer su časovničarstvo, baš kao i kulinarstvo, u osnovi strast i pasija. Upravo su ove dve stvari spojile holandsku grupaciju Reijersen koja se bavi proizvodnjom nakita sa kuvarom Alain Caron-om i tako je nastao Frederique Constant Highlife Edition Caron.

izvor: Freferique Constant

Za novi Frederique Constant Highlife Edition Caron možemo reći da je osmišljen sa puno mašte i pripremljen sa ukusom a odlikuje ga minimalistički izgled. Novitet dolazi u dimenzijama od 34mm i 39mm i ima debljinu od svega 9.8mm što nas dovodi do zaključka da se radi o idealnoj kombinaciji “za nju i njega”.

34mm; izvor: Freferique Constant
39mm; izvor: Freferique Constant

Kućište sata je lepo zaobljeno i karakteriše ga kombinacija brušene i polirane završne obrade. Brojčanik je krem boje, ima teksturu koja vizuelno podseća na “spiralu ljušture puža” ili puslicu (ovo je Strahinja dodao). Časovni indeksi kao i kazaljke su metalik boje, ispunjeni su Super LumiNovom koja će garantovati dobru luminaciju zelene boje u mraku. Na poziciji 3 je prozor sa datumom, a ceo brojčanik kao i poleđina kućišta zaštićeni su safirnim staklom.

izvor: Freferique Constant

Kada je o mehanizmu reč unutar Frederique Constant Highlife Edition Caron kuca FC-303 automatski kalibar, koji je u osnovi dobro poznata i pouzdana Selita SW-200 koja radi na 28.800 vibracija po satu i obezbeđuje rezervu rada do 38h.

izvor: Freferique Constant

Frederique Constant Highlife Edition Caron dolazi sa integrisanom čeličnom narukvicom koja ima polirane središnje linkove a može se poručiti i na “khaki” gumiranom kaišu koji ima “quick release” sistem za laku zamenu. Oba modela su limitirana u 50 primeraka a najavljena cena je 2.295 EUR za model u 34mm, odnosno 2.395 EUR za model u 39mm. Za više informacija posetite Frederique Constant-ov sajt.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.