Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Novi Breguet vredan 170.000 evra !?

da, postoji… i prelep je!

U svetu satova postoje brendovi čije se ime usko povezuje za elegantim satovima. Švajcarski brend luksuznih satova Breguet (na našem jeziku se čita Brege), odavno je jedan od sinonima za eleganciju. Ali kako to izgleda kada jedan ovakav brend izađe iz svoje “zone komfora”? Ne brinite, izgleda sjajno…bez preterivanja.

Iako Breguet u svom portfoliju ne poseduje “pravu” sportsku kolekciju, postoje dve linije modela koji se izdvajaju iz “elegantnog društva”. Jedna je Type XX, linija pilotskih hronografa dok je druga, Marine linija, inspirisana jahtingom. Upravo je u Marine liniju Breguet inkorporirao turbijon komplikaciju i tako stvorio Breguet Marine Tourbillon 5577.

Izvor: Breguet

Novi Breguet Marine Tourbillon 5577 dolazi u dve varijante i to sa kućištem u 18o karatnom roze zlatu ili platini. Prečnik kućišta je 42.5mm, a ono po čemu je Breguet poznat jeste izrada veoma složenih mehanizama ( sa turbijonom! ) pri čemu su kućišta izuzetno tanka, što je Breguet zadržao i kod ovog modela čija je debljina svega 9.35mm. Krunica se nalazi na poziciji 3, ušrafljujuća je što obezbeđuje vodootpornost do 100m a lep detalj su i čuvari krunice koji su uvek poželjni kod sportskih modela.

Izvor: Breguet

Kada je brojčanik u pitanju, Breguet je ponovo “izašao iz šablona”, pa tako kod novog Tourbillon Marine 5577 modela nema “guilloché” teksture talasa, već je brojčanik ovog puta klasičan “sunraybrushed” u braon ili plavoj boji. Časovni indeksi su formi rimskih brojeva, a kazaljke su urađene u tzv. “Breguet” stilu i u istoj su boji kao i kućiše sata a na poziciji broj 5 nalazi se turbijon.

Izvor: Breguet

Unutar ovakvog sata mora da kuca “komplikovan” mehanizam, a Breguet je baš po tome možda i najpoznatiji. Tako se unutar novog Marine Tourbillon 5577 modela nalazi in-house kalibar 581, koji je ultra-tanak i njegova debljina iznosi svega 3mm a sastoji se od čak 334 komponenti. Ovako tanak mehanizam je napravljen zahvaljujući postojanju perifernog rotora, koji je deo modernog mehanizma koji poseduje brzo kucajući turbijon sa silikonskom oprugom. Kalibar radi na 4Hz i obezbeđuje rezervu rada do 80h. Sva lepota mehanizma može se videti kroz transparentno kućište koje je prekriveno safirnim staklom.

Izvor: Breguet

Oba Breguet Marine Tourbillon 5577 modela dostupna su na gumenim ili kaiševima od aligatorske kože i to po ceni od 161.300 EUR za model u roze zlatu, dok je cena za model u platini 177.600 EUR. Za više informacija o novitetima posetitie Breguet-ov sajt.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.