Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

IWC Portugieser Year of the Dragon

Još jedan novitet u čast “godine Zmaja”

Od početka je bilo je jasno da će “godina Zmaja” po kineskom kalendaru izazvati pravu “buru” kada su noviteti u svetu satova u pitanju. I upravo smo svedoci toga, jer od kako je krenula 2024.godina brendovi se utrkuju ko će izbaciti zanimljiviji, atraktivniji i bolji model. Toj trci ce nedavno pridružio i IWC predstavljanjem noviteta unutar svoje Portugieser linije.

IWC Portugieser Chronograph Year of the Dragon dolazi u 41mm velikom čeličnom kućištu i ima debljinu od 13mm. Iako na papiru deluje kao glomazan, ovo su zapravo “standardne” dimenzije za IWC-ove hronograf modele, štaviše ovaj novitet je dizajnom sportski ali po karakteristikama je elegantan s obzirom da nema ušrafljujuću krunicu ni luminaciju na brojčaniku a vodootpornost je svega 30m.

Izvor: IWC

Brojčanici svih noviteta iz serije “godina Zmaja” do sada bili su jarkih, upadljivih boja kako bi simbolizovali napredak, radost i uspeh. Takav je i brojčanik i ovog noviteta i on dolazi u tzv. “burgundi-crvenoj” boji sa arapskim indeksima i kazaljkama u zlatnoj nijansi. Na brojčaniku se nalaze 2 podbrojčanika, na poziciji 12 smešten je 30-o minutni indikator hronografa dok je podbrojčanik na poziciji 6 rezervisan za malu sekundaru. Bezel na satu je sjajno poliran i vrlo tanak kako bi brojčanik još više došao do izražaja.

Izvor: IWC

Kada je o mehanizmu reč, novi IWC Portugieser model pokreće automatski in-house 69335 kalibar, koji radi na 28.800 vibracija po satu i pri tome obezbeđuje rezervu rada od 46 sati. Lep detalj je i transparentna poleđina kućišta kroz koju se vidi spoljni rotor mehanizma koji je pozlaćen i dekorisan u formi zmaja.

Izvor: IWC

IWC Portugieser Chronograph Year of the Dragon dolazi na crnom kožnom kaišu a u kompletu se dobija i silikonski kaiš u “burgundi crvenoj” boji i limitiran je u 1000 primeraka. Cena noviteta je 10.100 EUR. Za više informacija posetite www.iwc.com.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.