Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

IWC Portugieser Year of the Dragon

Još jedan novitet u čast “godine Zmaja”

Od početka je bilo je jasno da će “godina Zmaja” po kineskom kalendaru izazvati pravu “buru” kada su noviteti u svetu satova u pitanju. I upravo smo svedoci toga, jer od kako je krenula 2024.godina brendovi se utrkuju ko će izbaciti zanimljiviji, atraktivniji i bolji model. Toj trci ce nedavno pridružio i IWC predstavljanjem noviteta unutar svoje Portugieser linije.

IWC Portugieser Chronograph Year of the Dragon dolazi u 41mm velikom čeličnom kućištu i ima debljinu od 13mm. Iako na papiru deluje kao glomazan, ovo su zapravo “standardne” dimenzije za IWC-ove hronograf modele, štaviše ovaj novitet je dizajnom sportski ali po karakteristikama je elegantan s obzirom da nema ušrafljujuću krunicu ni luminaciju na brojčaniku a vodootpornost je svega 30m.

Izvor: IWC

Brojčanici svih noviteta iz serije “godina Zmaja” do sada bili su jarkih, upadljivih boja kako bi simbolizovali napredak, radost i uspeh. Takav je i brojčanik i ovog noviteta i on dolazi u tzv. “burgundi-crvenoj” boji sa arapskim indeksima i kazaljkama u zlatnoj nijansi. Na brojčaniku se nalaze 2 podbrojčanika, na poziciji 12 smešten je 30-o minutni indikator hronografa dok je podbrojčanik na poziciji 6 rezervisan za malu sekundaru. Bezel na satu je sjajno poliran i vrlo tanak kako bi brojčanik još više došao do izražaja.

Izvor: IWC

Kada je o mehanizmu reč, novi IWC Portugieser model pokreće automatski in-house 69335 kalibar, koji radi na 28.800 vibracija po satu i pri tome obezbeđuje rezervu rada od 46 sati. Lep detalj je i transparentna poleđina kućišta kroz koju se vidi spoljni rotor mehanizma koji je pozlaćen i dekorisan u formi zmaja.

Izvor: IWC

IWC Portugieser Chronograph Year of the Dragon dolazi na crnom kožnom kaišu a u kompletu se dobija i silikonski kaiš u “burgundi crvenoj” boji i limitiran je u 1000 primeraka. Cena noviteta je 10.100 EUR. Za više informacija posetite www.iwc.com.

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.