Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

”Jack Daniels” Otkrivanje Kolekcije Satova: Željko Bošnjak

Novi gost i nova, sjajna kolekcija satova!

Novi kolekcionar i nova epizoda o satovima. Pričamo o istinskoj ljubavi prema ručnim časovnicima i kako kolekcionarstvo može pozitivno da utiče na ljude i okruženje. Željko je primer pravog kolekcionara, koji stvari sakuplja i čuva iz pravih razloga. U novom videu na Youtube kanalu uživaćete u njegovoj priči kako se njega kolekcija menjala vremenom kako je sticao nova znanja i reći će vam koji mu je omiljeni luksuzni sat o kojem mašta.

Kolekcionar igračaka pre svega, Željko je satove zavoleo vremenom, a prvi kontakt je sa njima imao zahvaljujući ocu, od kojeg je dobio dva sata koja su sada u njegovoj kolekciji. Jedan od njih je džepni sat koji Željko nosi sa vremena na vreme.

U njegovoj kolekciji dominiraju vintage satovi i satovi na kožnom kaišu. Kultura nošenja vintage satova ne mora nužno da znači da će sat biti na koži, ali to je bio najpopularniji materijal za narukvicu sata u periodu 20-og veka iz kojeg dolazi dobar deo satova koje Bošnjak poseduje. Ja bih izdvojio Longines koji je nasledio od oca, redak model sa automatskim mehanizmom. Ovaj model se pretežno izrađivao sa kvarcnim mehanizmom ili onim na ručno navijanje.

Uz svaki sat možete videti i kompatibilni kožni kaiš. Kao neko ko vodi računa o detaljima, Željko je gotovo za svaki sat u kolekciji poručio kožni kaiš da mu se izradi. To se najbolje vidi na primeru njegovog Vostok Komandirski modela sa plavim ciferom i crvenim detaljima. Za ovaj sat je poručio braon kožni kaiš sa malim plavim koncem pri vrhu kako bi ga uklopio sa ciferom ovog sata. I tako jedan ronilački sat dobija potpuno novu dimenziju stavljanjem na kožu.

Da ne dužim više predlažem da odgledate ceo naš razgovor u novom videu. Uživaćete, obećavam!

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.