Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Novi Patek Philippe Minute Repeater 1938P

Specijalan sat u čast 85. rođendana Philippe Stern-a.

Patek Philippe je svom bogatom portfoliju pridodao još jednu referencu, ali ova ima posebnu važnost i simboliku. Thierry Stern, aktuelni vlasnik najpoznatije časovničarske kuće na svetu je u čast svog oca Philippe Stern-a, koji je bio na čelu kompanije Patek Philippe u periodu od 1993. – 2009. godine izbacio novi model čija je referentna oznaka 1938, što je godina rođenja gospodina Stern-a. Kako bi ovaj model nosio još “veću težinu” u njega je inkorporirana komplikacija koju Patek Philippe radi najbolje na svetu – minut repeticija.

Otac i sin; Philippe i Thierry Stern. Izvor: Patek Philippe

Pun naziv noviteta glasi Patek Philippe Minute Repeater Alarm 1938P i dolazi u prepoznatljivom Patekovom dizajnu i sa svim “crtama” koje grand complication kolekcija nosi. Novitet ima prečnik kućišta od 41mm, debljinu od 14.2mm i izrađen je od platine i ima nešto ravnije lugove na čijim se ivicama nalaze ušrafljujući držači kaiša. Pogled na brojčanik otkriva jasnu poruku, a poruka na poleđini je skrivena i nalazi se na unutrašnjoj strani poklopca na kome piše : “A mon père, 85 ans de passion horlogère” ( Mom ocu, 85 godina strasti u časovničarstvu).

Izvor: Patek Philippe

Kada je o brojčaniku ovog noviteta reč on je zaista nešto nesvakidašnje. Naime, podloga je izrađena od 18ct žutog zlata preko koje se nalazi Grand Feu crni emajl. Arapski časovni indeksi su urađeni u Breguet stilu i izrađeni od 18ct belog zlata isto kao i časovna i minutna kazaljka dok 12-o časovna kazaljka alarma je izrađena od 18ct roze zlata. Leva polovina brojčanika je ukrašena portretom Philippe Sterna.

Izvor: Patek Philippe

Mehanizam koji pokreće ovaj sat je potpuno novi automatski kalibar kućne radinosti oznake ”R AL 27 PS” za čiju je bazu uzet mehanizam koji je prethodno bio revolucija svoje vrste. Sve je počelo 1989. godine kada je gospodin Philippe Stern, u znak proslave 150 godina postojanje kompanije, predstavio prvi automatski minut-ripiter u potpunosti proizveden u Patekovim radionicama. Oznaka tog mehanizma je R27.

izvor: Patek Philippe

Patekovi inženjeri su za ref. 1938P pozajmili osnovu R27 kalibra i nadogradili je sa četiri nova patenta, dodali 227 novih komponenti i dobili potpuno nov mehanizam, koji obezbeđuje rezervu rada od 48h. Ovo je tako prvi Patekov mehanizam koji je ukombinovao minut repeticiju i alarm.

Biće proizvedeno samo 30 primeraka a cena je, naravno astronomska: 890.000 CHF.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.