Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Kako Marvel može da uništi Audemars Piguet?

Šalim se, ne može ali ovo se mnogima ne dopada…

Švajcarski gigant Audemars Piguet je pre par godina potpisao ugovor vredan mnogo miliona dolara sa Marvelom. Američki junaci će tako biti prikazivanim na AP modelima i to se mnogima ne dopada. Ne dopada im se trenutak u kojem će Royal Oak Concept modeli morati da nose likove nekih poznatih superjunaka, ali verujem da Audemars Piguet zna nešto što mi ne znamo ili samo ume dobro da gleda u budućnost.

izvor: Audemars Piguet
izvor: Audemars Piguet

Bilo kako bilo pre 7 dana predstavljen je novi, drugi po redu model u zajedničkoj kolaboraciji. Podsećanja radi prvi je bio Royal Oak Concept ”Black Panther’na ljubičastom kaišu koji je usledio nekoliko nedelja nakon smrti mladog glumca Chadwick Bosemana, koji je ostao sinonim za Crnog Pantera.

prvi zajednički model; izvor: Hodinkee

Novi Audemars Piguet Royal Oak Concept na sebi ima Spajdermana, možda i najpoznatijeg Marvelovog junaka na svetu i generalno. Nema osobe na planeti Zemlji koja nije čula za čoveka-pauka. Proizveden je u titanijumskom 42mm velikom kućištu sa crnim keramičkim bezelom koji okružuje skeletonizovani cifer. On (cifer) je zvezda svakog Marvel x AP izuma.

izvor: Audemars Piguet

Na skeleton ciferu nalazi se Spajdermen u 3D momentu, jer ako bolje pogledate njegove noge se nalaze unutar mehanizma. Figura junaka je ručno izrađena, obojena i postavljena na brojčanik na kojem se nalaze kazaljke od belog zlata sa luminacijom. Osim Spajdermana i kazaljki na ovom brojčaniku se može videti i turbijon na poziciji 6. To nas dovodi i do predstavljanja mehanizma koji se ručno navija, kalibar 2974 sa rezervom rada od 72h.

izvor: Audemars Piguet
izvor: Audemars Piguet

Cena ovog sata je 195.000 CHF.

Dodatak o kojem se ne piše i ne priča mnogo jeste rekordna prodaja Audemars Piguet Royal Oak Concept Black Spiderman modela koji je izrađen kao piece unique i u Dubaiju je prodat za 6.200.000 dolara!

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.