Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi Zenith Defy Skyline Skeleton postaće vaš omiljeni sat!

Novi Zenith Defy Skyline sa skeletonizovanim ciferom!

Imao sam priliku da nosim i uživam u Skyline modelu u okviru Defy serije, a vi ćete uskoro imati priliku da vidite i čujete više o njemu. Očarao me je. Dimenzija je na gornjoj granici za moj zglob, ali sve ostalo što nudi je vanserijski za novac za koji se prodaje. Zenith je publiku obradovao novitetom u okviru Defy serije pod nazivom Skyline Skeleton Time Only!

izvor: Zenith

Zenith ulazi u top 3

Pre nego vam predstavim novitet koji me je ostavio bez reči morao bih da pohvalim Zenith. Napredak je neverovatan i svake godine se sve bolje pozicioniraju na tržištu. U poslednje 4 godine su naparavili neke krupne korake i izbacili novitete koji su postali trenutni hit. Predviđam veliki rast prodaje koji ćemo vrlo brzo svi primetiti, a ne libim se da kažem da mogu da uđu i u top 3 najrpodavanijih sportskih luksuznih brendova u nekoj od narednih godina.

Elem, novi Defy Skyline Skeleton je sat za svakoga (ali ne i za svačiji džep). Zadržali su prečnik od 40mm, debljinu od 12mm, integrisanu metalnu narukvicu (uz sat dolaze i plavi i crni gumeni kaiševi koje možete da izaberete) i dvanaestougaoni bezel. Ono što su promenili jeste cifer. Od prepoznatljivog zvezdastog cifera nije ostalo ništa osim zvezde. Skeleton mostići na ciferu urađeni su kao motiv četvorokrake zvezde. Izbačena su dva nova modela, jedan sa plavim i drugi sa crnim mostićima na ciferu.

Dva nova Vs prošlogodišnji Skyline; izvor: Zenith

Ovo je prelep detalj. Volim skeletonizovan cifer, a Zenith insistira na njima i pravi ih kako treba. Konkretan model ne pruža pogled koji otkriva mnoge detalje mehanizma koji se nalazi unutra, koji je poseban. Naime ključna izmena u odnosu na regularni Skyline jeste ta što je modifikovan El Primero kalibar sa kojeg je oduzeta funkcija datuma. Nažalost novi Defy Skyline nema indikator za datum na koji smo navikli, ali mu možda i ne treba.

izvor: Zenith

Druga izmena jeste pozicija na kojoj se nalazi sekundara. Na ”običnom” modelu sekundara klizi na poziciji 9, a kod ovog noviteta ona se sada nalazi na poziciji 6. Specifičnost ovog kalibra 3620 i Defy Skyline serije je ta da se sekundara kreće po 1/10th, tačnije u desetom delu sekunde. To se smatra komplikacijom hteli neki da priznaju ili ne. Mehanizam radi na 5Hz i obezbeđuje 60h rezervne snage rada.

izvor: Zenith

Krunica je ušrafljujuća i garantuje vodootpornost od 100m. To je sasvim dovoljno za sportski sat ovih karakteristika koji bih svrstao u kategoriju jednog od najboljih everyday modela. Sa SuperLuminova luminacijom dobija i izgled ronilačkog sata, a SuperLuminova je gotovo postala standard na luskuznim modelima.

izvor: Zenith

Cena i dostupnost

Kako je Zenith iskomuncirao sa javnošću postalo je jasno da je ovaj sat dostupan odmah za kupovinu. Naravno, prvo je potrebno da sat stigne u radnju, a to bi trebalo da se desi već krajem Januara meseca u najeksluzivnijim buticima u svetu. Ukoliko vam se dopao ovaj model o poručivanju istog možete se informisati i kontaktiranjem Maestro radnje u Beogradu.

Cena modela je 10.250 evra. Novitet je skuplji za oko 2.000 evra u odnosu na neskeletonizovani Defy Skyline iz prošle godine. Fer cena. Za razliku od prethodnog Hublota o kojem sam pisao, na ovaj Zenith bih potrošio moj budžet od 10.000 evra! Verujem da biste i vi isto uradili.

izvor: Zenith

Konačno odlučio bih se za model sa plavim ciferom. Prelep je i crni model, ali verujem da će plavi skeleton biti ređi, a i u poslednje vreme (ne)svesno biram satove sa plavim ciferom. Koji vi birate?

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.