Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

Kosmička elegancija: Novi Bulova Lunar Pilot

Bulova predstavlja novi Lunar Pilot model sa Meteorite brojčanikom

U svojoj sve ozbiljnijoj avanturi kao dio Citizen grupe, Bulova se ističe inovativnim pristupom i odlučujućim koracima. Lično posjedujem Bulova Lunar Pilot ”Snoopy” (kako ga neformalno nazivam), i slobodno mogu reći da sam impresioniran svakim detaljem ovog sata. Sada, sa novim limitiranim izdanjem Meteorite Lunar Pilota, Bulova nastavlja svoj put izrade izuzetnih satova.

Više o samom modelu Lunar Pilot i njegovoj istoriji pisao je Aleksandar u svom tekstu Bulova vas vodi na Mesec sa Bulova Lunar Pilot.

Bulova official

Meteorite Lunar Pilot predstavlja svježe uzdizanje Bulovinih standarda, sjedinjujući nasljeđe s modernim pečatom elegancije. Inspirisan hronografom nošenim tokom misije Apollo 15, ovaj sat sjajno povezuje prošlost i budućnost. Pogled unapred u svemirski prostor, Meteorite Lunar Pilot osvaja sa jedinstvenim brojčanikom napravljenim od meteorita Muonionalusta, koji je sletio u Skandinaviju prije nekih milion godina.

Bulova official

Kućište najnovijeg Lunar Pilota je izrađeno od titaniuma sa prečnikom od 43.5mm čime se postiže optimalna ravnoteža između lakoće i čvrstoće. Titanium koji je korišten u izradi ovog modela je već poznat unutar Citizen Grupe i koristi se u izradi Citizen Promaster modela. Kućište od 43.5mm je novija verzija, tkz. MK.2 Lunar Pilot modela i dosta je nosivije od prve verzije koja je bila veća od 45mm. Još jedan veliki plus je završna obrada kućišta koje je urađeno metodom pjeskarenja čime se postiže nijansa dim sive boje kućišta, takođe ova metoda završne obrade omogućuje bolju izdržljivost i otpornost na mikroogrebotine.

Bulova official

Sa prednje strane kućište je zatvoreno safirnim kristalom čime Bulova nastavlja sa upotrebom materijala vrhunskog kvaliteta, prateći postavljene moderne standarde. Poklopac kućišta je posebna priča i na njemu se nalazi gravura astronauta na Mesečevoj površini, informacije o misiji Apollo 15 i broj limitiranog izdanja. Ovaj poklopac unosi dozu ekskluzivnosti i sjete za veličanstvenim trenucima svemirskih misija. Detaljna gravura ne samo da dodaje poseban vizuelni element, već i podsjeća na istorijski značaj Bulova satova u svijetu svemirskog istraživanja.

Bulova official

Bulova zadržava tradiciju da limitirani modeli dolaze sa kožnim NATO kaišem koji ovom modelu daje sportsku notu. Ja bih iskreno volio da osim NATO kaiša ovaj model ima i titaniumsku narukvicu koja bi mu perfektno legla. Prije par godina sam imao Citizen Promaster od titaniuma i narukvica ovog modela je bila odlično odrađena. Predlažemo da Bulova kontaktira kolege iz Citizena da im ustupe tehnologiju i obogate titaniumski Lunar Pilot kvalitetnom narukvicom.

Bulova official

Brojčanik Bulova Lunar Pilot Meteorite predstavlja fascinantnu sintezu prošlosti i kosmičke inspiracije, inkorporirane u modernu estetiku. Brojčanik je izrađen od tankog sloja meteorita Muonionalusta i odiše jedinstvenošću koja se ogleda kroz prepoznatljiv Widmanstätten uzorak pruga. Svaki brojčanik je jedinstven i svojevrstan umjetnički izraz, jer se struktura šara na svakom brojčaniku razlikuje i svaki je jedinstven na svoj način. Klasičan hronografski prikaz sa perifernom tahimetrijskom skalom, centralnim kazaljkama za sate, minute, kao i trio kružnih podbrojčanika, čini brojčanik ne samo funkcionalnim, već i vizuelno intrigantnim.

Bulova official

Mehanizam u Lunar Pilot modelima nije običan kvarcni mehanizam. Tipičan kvarcni mehanizam koristi kristal koji vibrira na 32.768 ciklusa u sekundi dok Bulova brendirani “Precisionist” mehanizam koristi “ultra-visokofrekventni” kvarcni kristal koji vibrira osam puta brže od tradicionalnog kristala: 262.144 ciklusa u sekundi, odnosno 262 kHz.
Ovo pruža dva ključna benefita. Prvo, centralna hronografska kazaljka klizi poput one na mehaničkom satu, umjesto da se pomjeri jednom u sekundi. Drugo, preciznost mehanizma je ocijenjena na +/-10 sekundi godišnje, u poređenju sa uobičajenih +/- 15 sekundi mjesečno kod tradicionalnih kvarcnih mehanizama od 32 kHz.

Bulova official

Bulova Lunar Pilot Meteorite je limitiran na 5.000 primjeraka i nije samo sat, već i kolekcionarsko izdanje koje će oduševiti sve ljubitelje satova i istraživača svemira. Cijena novog Lunar Pilota će biti oko 1.500 USD, a da li je opravdana procjenite sami. Više o ovom modelu pogledajte na zvaničnom Bulova sajtu.

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.