Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

Nova linija Fifty Fathoms: Manji i Moćni

Blancpain je predstavio novu liniju Fifty Fathoms u manjim dimenzijama.

Blancpain je konačno uslišio molbe ljubitelja i predstavio novu liniju Fifty Fathoms modela. Novi modeli dolaze u manjim dimenzijama, označavajući značajan korak ka prilagođavanju potrebama ljubitelja satova. Nakon prošlogodišnjih limitiranih modela povodom 70. godišnjice ova nova izdanja upotpunjuju i po meni značajno unapređuju ponudu linije Fifty Fathoms.
Novi modeli predstavljaju pravo osvježenje za brend, donoseći kombinaciju elegancije, funkcionalnosti i izdržljivosti u kompaktnom paketu.

izvor: Blancpain

Više o brandu Blancpain i istoriji modela Fifty Fathoms sam pisao u tekstu Blancpain: Tri vijeka mehaničke izvrsnosti.

Dugo su ljubitelji Blancpain-a izražavali želju za manjim verzijama njihovih kultnih modela, a sada su konačno dobili ono što su tražili. Novi Fifty Fathoms modeli dolaze u svedenijim dimenzijama od 42mm, što je značajno smanjenje u odnosu na prethodne modele od 45mm. Ovaj potez otvara vrata širem krugu ljubitelja koji su izbjegavali prethodne modele zbog njihove veličine, istovremeno zadržavajući sve karakteristične elemente koji su učinili Fifty Fathoms tako popularnim među ljubiteljima ronilačkih satova.

izvor: Blancpain
izvor: Blancpain

Sa novim modelima koji nose referentnu oznaku 5010 možemo izabrati između modela sa plavim ili crnim brojčanikom, kao i između titanijumskog ili kućišta od roze zlata. Novi modeli dolaze sa prepoznatljivim brojčanicima, koji su ostali vjerni klasičnom dizajnu Fifty Fathoms linije. Sa kombinacijom arapskih brojeva na pozicijama 3, 6, 9 i 12 časova, prozoru za datum na poziciji između 4 i 5, kao i klinastim indeksima za ostale sate, brojčanik odiše elegancijom i čitljivošću. Svi modeli dolaze sa odgovarajućim kaišem u tri izvedbe, tekstil, nato ili tropical gumeni kaiš u odgovarajućoj boji koja se slaže sa brojčanikom.
Modeli od titaniuma su dodatno obogaćeni i osim kaiša imaju opcije sa narukvicom od titaniuma. Po meni najljepša kombinacija jeste definitivno kompletno titaniumski model sa plavim brojčanikom.

izvor: Blancpain

Novi Fifty Fathoms modeli osim po izgledu fasciniraju i mehanizmima koji ih pokreću. Novi modeli su opremljeni kalibrom 1315, impresivnim automatskim mehanizmom koji radi na 4Hz i ima rezervu snage od impresivnih 120 sati tj. pet dana. Iz Blancpaina su se dodatno potrudili da uživamo u ovom mehanizmu te su omogućili da kroz prozirni poklopac imamo pogled na elegantno ukrašeni mehanizam, dodajući element raskoši ovim vješto izrađenim satovima.

izvor: Blancpain

Ako bih morao navesti jednu manu za ovaj novitet to bi sigurno bila cijena ovih modela. Novi modeli Fifty Fathoms će se prodavati u rasponu od 15.000-30.000 CHF, a model koji je na mene ostavio najviše utisaka full titanium sa plavom imat će cijenu od 19.000 CHF.

Blancpain je definitivno postavio novi standard u svetu luksuznih ronilačkih satova sa novom impresivnom linijom Fifty Fathoms modela, a njihova kombinacija klasičnog dizajna i modernih karakteristika čini ih savršenim izborom za one koji traže sat koji će istovremeno privući pažnju i izdržati test vremena.
Više o novim modelima pogledajte na zvaničnom sajtu Blancpaina.

izvor: Blancpain
Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.