Menu
satnaruci.jpg
Autor: Marija Đurković

Novi Jaeger LeCoultre Master Ultra Thin modeli

Watches & Wonders 2024sajam satova u Ženevi i svi noviteti!

Nakon Reverso serije, primarnu pažnju Jaeger LeCoultre brenda ubire upravo Master Ultra Thin Perpetual Calendar, sa svojim novim kolaboracijama koje su zaista idealan produkt elegantne funkcionalnosti. Iako su prisutne naizgled zanemarljive izmjene estetskog karaktera, mehanizam je pretrpio krucijalne promjene, u vidu unapređenja u odnosu na prethodne modele.

izvor: Jaeger LeCoultre

Predstavljene se četiri varijacije ovog časovnika, tri urađene u 18- karatnom roze zlatu, te jedan model u čeliku. Prečnik posve sofisticirano elegantnog kućišta iznosi 39 mm, dok je debljina istog 9.2 mm. Posmatrajući ovaj časovnik primjećujemo da su lugovi smanjenog obima, te su izduženi kako bi se doprinijelo samoj noti elegancije. U skladu sa primarnom namjenom časovnika, vodootpornost seže do 50 m. Kako bi se istakla mogućnost izbora, estetika časovnika promjenjena je osim uz same boje cifera i uz dijamantski okvir brojčanika, koji dodatno doprinosi noti luksuza, te posjeduje 60 dijamanata od 0.85 karata.

Kako u pogledu mehanizma (o kojem će u predstojećim redovima biti riječi) na samom ciferu primjećujemo diskretne novine. Indeksi sata, blago su tanji, te više izduženi, dok se pomoćni kalendari dojme prilično odsječnijih kontura u odnosu na prethodnike. Moon phase funkcija, naizgled identična, ipak u sebe apsorbuje veći broj zvijezda smještenih u unutrašnjosti otvora. Funkcija datuma smještena je na poziciji 3, mjesečev brojčanik na poziciji 6, dan u sedmici na poziciji 9, otvor za godinu nalazi se na poziciji između 7 i 8, a mjesečeva faza nalazi se na poziciji 12.

Najznačajnija karika novopredstavljenih modela je upravo mehanizam na automatsko navijanje kalibra 868. Primarna izmjena ogleda se u inkluziji novih paleta koje onemogućavaju dodatno trenje, te se kao primaran produkt javlja manja potrošnja energije, shodno s tim došlo je i do povećanja rezerve sata na 70 časova. U poređenju sa prethodnih 38, izmjena je zaista značajna.

izvor: Jaeger LeCoultre

Modeli sata u bež bojama jajeta uprareni su sa aligatorskim crnim kaiševima, dok plavi model dolazi na propratnom plavom kaišu, a model u čeliku na istom crne boje.

izvor: Jaeger LeCoultre

Modeli u kućištu od roze zlata prodavaće se u iznosu od 40 700 USD, dok je za model sa dijamantskim bezelom predviđen iznos oko 47 900 USD, na koncu imamo i najjeftiniji model u čeliku koji košta 28 500 USD.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.