Menu
satnaruci.jpg
Autor: Marija Đurković

Novi Greubel Forsey “pristupačni” turbijon

Nimfa tvoraca časovnika, koja kao produkt pružene inspiracije pruža vječni odjek neprolaznosti ogleda se u svakom elementu samog horologiuma, što nam potvrđuje sam novopredstavljeni model brenda Greubel Forsey.

Realtivno mlad brend oformljen 2004. godine, svakako da uživa zaslužen ugled u samom časovničarskom svijetu. Greubel Forsey stekao je imidž predstavljajući posve ekstravagantno funkcionalne modele satova, koje će pratiti široka popularnost kao i visoka materijalna vrijednost. 2019. godine tvorci samog brenda se odlučuju na krucijalan korak, proizvodnju GMT sportskih satova čiji produkt je upravo i novopredstavljeni model. Greubel Forsey Balancier 3 je novitet koji je idealna unija starog imidža i redukovane cijene koja je s obzirom na prethodne modele “pristupačna”.

Greubel Forsey Balancier 3; izvor: Greubel Forsey

Greubel Forsey Balancier 3, predstavljen je u primarne dvije varijante, mat crna i prodorno plava. Sam sat izrađen je u titanijumskom Convexe kućištu, te je pomenuto promjera 41.5mm, debljine 13.5mm (bez kristala) i vodootpornosti do 50m. Specifičnost pomenutog kućišta se ogleda u samom obliku, koji je prilagodljiv po principu da prati samu zakrivljenost ljudskog zgloba. Krunica koja je takođe u izrađena u titanijumskoj obradi nalazi se na klasičnoj poziciji, sa Greubel Forsey logom.

Greubel Forsey Balancier 3; izvor: Greubel Forsey

Sam brojčanik sata predstavlja klasično oličenje brenda, te zadržava dosadašnju estetiku. Sami indeksi unutar brojčanika posjeduju luminiscentno punjenje. Unutar kućišta nalazi se balansni točak podesive mase koji se sastoji od šest zlatnih srednjevremenih šrafova, isti zauzima centralno mjesto na poziciji 5, dok same brzo-rotirajuće cijevi koje se okreću na 3.2 sata, obrađene u crnoj boji sa reljefno ugraviranim tekstom, nalaze se na pozicijama 1 i 10. Same kazaljke su zakrivljenog oblika te se nalaze na ručno poliranom mostu sa trodimenzionalno otvorenim dizajnom, pomenuti seže do displeja malih sekundi koje se nalaze na poziciji 8. Sam displej prikazuje fiksni crveni indikator, te rotirajući satenski obrađen disk.

Greubel Forsey Balancier 3; izvor: Greubel Forsey

Poleđina kućišta urađena u safiru pruža uvid u precizno odrađene mostove ukrašene klasičnim Greubel Forsey detaljima. Rezerva ručno navijajućeg mehanizma ovog časovnika iznosi 72 sata. Troredni kaiš modela urađen je u gumi, te je pričvršćen za titanijumsko kućište, isti posjeduje titanijumsku preklopnu kopču.

Greubel Forsey Balancier 3; izvor: Greubel Forsey

Broj primjeraka je limitiran na 88 po boji, te sama cijena predstavljenih modela iznosi 160 000 CHF.

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.