Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi IWC Big Pilot G63

Čini vam se poznata oznaka G63? Nije slučajnost…

autor-saradnik: Miloš Đokić

Danas su sve češće saradnje između poznatih brendova satova i automobila, a IWC Schaffhausen i Mercedes sarađuju već neko vreme unazad kako u auto-moto trkama tako i u Formula 1 takmičenjima. Ova saradnja ne treba da čudi s obzirom na činjenicu da se oba brenda međusobno dopunjuju i dele iste ciljeve kao što su inovativnost i prestiž. Upravo su ovi ciljevi inspirisali IWC da „spoji “ najbolje od svog flagship modela Big Pilot i Mercedesovog AMG G63 modela i tako svetu predstavi IWC Big Pilot G63 i to u dva različita materijala.

izvor: IWC
izvor: IWC

Kada je novi G63 u pitanju, pre svega treba reći da je baziran na legendarnom Big Pilot modelu brenda IWC te će svakako prva utisak biti veliko kućište. To jednostavno mora da bude tako, jer 3 osnovne karakteristike koje mora da ima svaki pilotski sat jesu: veliko kućište, velika krunica kojom se lako operiše i pregledan, lako čitljiv brojčanik sa dobrom luminacijom. Upravo sve to ima G63, jer je prečnik kućišta 46.5mm a debljina 14.6mm, a ono po čemu će se razlikovati dva noviteta jeste materijal od koga su izrađeni.

izvor: IWC

Model referentne oznake IW501201 dolazi sa kućištem od 18-o karatnog Armor zlata, legure koja se od „običnog“ zlata razlikuje po tome što je otpornija na habanje, dok je kućište kod modela referentne oznake IW506201 izrađeno od keramičkog kompozitnog matriksa. Ova legura je izrađena u saradnji sa nemačkim vazduhoplovnim centrom i karakteriše je ekstremna otpornost na udarce i temperaturne šokove, a sve to zahvaljujući karbonskim vlaknima koja su utopljena u keramički matriks. Ono što je takođe važno reći za ovaj model je da su krunica i obod transparentnog kućišta izrađeni od cerataniuma, legure titanijuma.

izvor: IWC
izvor: IWC

Što se tiče brojčanika Big Pilot G63 modela oni su kod oba modela crne boje i jedina vizuelna razlika biće u boji kazaljki i indeksa (bež-zlatni ili svetlo sivi). Časovni indeksi su u formi arapskih brojeva dok kazaljke imaju oblik propelera i karakteriše ih jaka luminacija zahvaljujući SuperLuminovi. Na samom brojčaniku nalaze se dva podbrojčanika od kojih je onaj sa malom sekundarom smešten na netipičnoj poziciji a to je u ovom slučaju pozicija 9, dok se na poziciji 3 nalazi podbrojčanik sa prikazom rezervne snage. Pozicija 6 je kod oba modela rezervisana za prikaz datuma.

izvor: IWC
izvor: IWC

Da cela priča bude zaokružena na pravi način, IWC se pobrinuo svojim in-house automatskim kalibrom IW52010 koji nam je poznat iz Portugieser kolekcije. Ovaj kalibar radi na 28.800 vibracija po satu i obezbeđuje impresivnih 168h rezervnog rada odnosno 7 dana. Šteta bi bilo ne videti ovakav kalibar, pa je IWC i na to mislio jer je poleđina kućišta G63 modela transparentna i pruža nam uvid u svu lepotu i savršenstvo švajcarskog časovničarstva, a svakako još jedan lep detalj je i Mercedesov logo.

izvor: IWC

Oba noviteta dolaze na gumenim kaiševima koji su obloženi mikrofiberom i poseduju preklopne kopče u boji kućišta. Cena zlatnog modela je 37.200 EUR, dok de cena za model od keramičkog kompozitnog matriksa biti 49.700 EUR. U slučaju zainteresovanosti kontaktirajte Maestro Jewelers koji je jedini domaći zastupnik za brend IWC!

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.