Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Sat koji ima X faktor: Ulysse Nardin Diver X Skeleton

Skeletonizovani dajver? O da, ovo mi se sviđa!

Ulysse Nardin se ne šali! Mogli ste već da vidite i čujete da gajim simpatije prema njihovim ronilačkim satovima, ali nisam mogao da naslutim da će mi se njihov novi dajver toliko dopasti. Pre svega nekoliko dana ova kompanija tiho je lansirala novi model u okviru ronilačke serije poda nazivom: Diver X Skeleton.

Ostali su verni dimenziji od 44mm sa prepoznatljivim naglašenim oštrim lugovima i sve popularnijem materijalu za izradu satova za ronjenje: titanijum. Ulysse Nardin i titanijum imaju svoju zajedničku istoriju te ovaj sat i pored većih dimenzija je veoma lagan (debljina sata je pozamašnih 16mm).

izvor: Ulysse Nardin

Ulysse Nardin jedna je od retkih luksuznih kompanija koja za sve satove izrađuje sopstvene kalibre i to treba poštovati. Za novi model u beloj boji odlučili su se da poboljšaju mehanizam sa uvećanim silicijumskim oscilatorom (materijal koji su oni prvi uveli u upotrebu u svetu satova pri izradi delova mehanizma) i time poboljšaju već dovoljno dobre performanse kalibra UN327 koji pokreće njihovu Diver seriju. Sa 171 komponentom i 23 dragulja ovaj sat radi na 21.600 vibracija po času i obezbeđuje rezervu od čak 8 dana!

Kalibar UN327; izvor: Ulysse Nardin

Treba da znate da ovo nije prvi X Skeleton ronilački model, jer je Ulysse Nardin izbacio dve serije: 2021. godine Diver X Skeleton Plave boje i 2022. Diver X Skeleton Crne boje. Obe ove iteracije su rasprodate pa je na red došla bela boja. Slična kombinacija boja je viđena u ronilačkom hronografa pod nazivom Velika Bela Ajkula o kojem sam pričao u jednom klipu na Youtube i taj sat je rasprodat brzinom svetlosti. Opravdano.

Modeli iz 2021. godine; izvor: Ulysse Nardin
Modeli iz 2022 godine; izvor: Ulysse Nardin

Iks faktor ovih modela je njihov cifer. Koliko vas je do sada videlo ronilački sat sa skeletonizovanim ciferom? Malo. To je i cilj koji Ulysse Nardin ima poslednjih godina sa svojim diver satovima-da uvedu malo razonode na dosadan i ustaljen dizajn ronilačkih satova. Ovo im je bez sumnje najlepša izveda X Skeletona do sada, jer bela boja u kombinaciji sa titanijumom i poliranim i satin obrađenim kućištem je dobitna. Ne može lepše! Dodata su samo tri plava detalja: centralna sekundara i dve linije na velikom X koje se nalazi na središtu cifera. Toliko malo je dovoljno da se napravi veliki kontrast.

izvor: Ulysse Nardin

Bele detalje na ciferu i bezelu odlično upotpunjuje beli gumeni kaiš koji može biti jedini ”problematičan” deo ovog noviteta. Ronilački satovi su veoma otporni, izdržljivi i zato ih ljudi smatraju najboljim svakodnevnim satovima. Bela boja i svakodnevno nošenje? Ne bih rekao da je kombinacija iz snova šta god nosili, nebitno da li je to sat, obuća ili garderoba. Voleo bih ako bi se uz ovaj novitet ponudila neka alternativa u vidu kaiša tamnije boje kao što je to slučaj bio sa prethodna dva modela u ovoj seriji.

izvor: Ulysse Nardin

Cena modela na sajtu je 26.800 evra i biće dostupan u Beogradu u Maestro radnji u toku ove godine. Za više informacija posetite njihov sajt.

izvor: Ulysse Nardin

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.